Merknamen Windows Phone en Nokia op kapblok

Merknamen Windows Phone en Nokia op kapblok

Computergigant Microsoft zou van plan zijn om tegen het einde van het jaar de merknamen Nokia en Windows Phone al volledig af te voeren. Dat zou blijken uit een intern document van het Amerikaanse bedrijf.

Lumia

Microsoft kocht een tijdje terug Nokia volledig op en doopte het om tot Microsoft Mobile. Sindsdien wordt het steeds stiller rond het ooit zo geroemde Finse telefoonmerk: steeds vaker worden de toestellen van Nokia in de aandacht gebracht zonder de merknaam te noemen en nog voor het einde van dit jaar wil Microsoft het merk Nokia nog volledig laten verdwijnen. Dat zou betekenen dat de Nokia Lumia-reeks enkel nog door het leven zal gaan als Lumia.

 

Daarnaast moet ook de merknaam Windows Phone plaats ruimen voor het logo van Windows. Microsoft is immers van plan om het besturingssysteem helemaal te vernieuwen en volledig te integreren in de desktopversies van het besturingssysteem. Windows Phone 8 (en upgrade 8.1) zal dus meer dan waarschijnlijk de laatste versie van Windows Phone worden.

Tags: