Merknamen Windows Phone en Nokia op kapblok | RetailDetail

Merknamen Windows Phone en Nokia op kapblok

Merknamen Windows Phone en Nokia op kapblok

Computergigant Microsoft zou van plan zijn om tegen het einde van het jaar de merknamen Nokia en Windows Phone al volledig af te voeren. Dat zou blijken uit een intern document van het Amerikaanse bedrijf.

Lumia

Microsoft kocht een tijdje terug Nokia volledig op en doopte het om tot Microsoft Mobile. Sindsdien wordt het steeds stiller rond het ooit zo geroemde Finse telefoonmerk: steeds vaker worden de toestellen van Nokia in de aandacht gebracht zonder de merknaam te noemen en nog voor het einde van dit jaar wil Microsoft het merk Nokia nog volledig laten verdwijnen. Dat zou betekenen dat de Nokia Lumia-reeks enkel nog door het leven zal gaan als Lumia.

 

Daarnaast moet ook de merknaam Windows Phone plaats ruimen voor het logo van Windows. Microsoft is immers van plan om het besturingssysteem helemaal te vernieuwen en volledig te integreren in de desktopversies van het besturingssysteem. Windows Phone 8 (en upgrade 8.1) zal dus meer dan waarschijnlijk de laatste versie van Windows Phone worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.