Moeder MediaMarkt verhoogt jaarverwachtingen

Gevel van retailer MediaMarkt
Foto: Shutterstock

Ceconomy, de holding achter MediaMarkt en Saturn, herstelt sneller van de coronacrisis dan verwacht. Het Duitse bedrijf verhoogt de prognoses voor dit boekjaar, hoewel nog steeds duizenden jobs op de helling staan.

 

Sterkere groei na lockdowns

De cijfers voor het gebroken boekjaar 2019/2020 zullen beduidend beter zijn dan eerst verwacht, laat elektronicagroep Ceconomy weten. De moederholding boven MediaMarkt en Saturn zag de onlineverkoop sinds de lockdowns sterk groeien en noteert ook een flinke stijging in het aantal klanten.


Mensen investeren meer in elektronica nu ze veel tijd thuis doorbrengen, zowel om te werken als in hun vrije tijd. Daarom herziet de Duitse retailgroep de prognoses voor boekjaar 2019/20, dat eind september afliep, naar boven toe. Mediamarkt en Saturn overtreffen zowel de voorspellingen van de analisten als de eigen verwachtingen, luidt het.

 

Gevolgen voor herstructurering?

Gemiddeld gingen analisten er in september vanuit dat het bedrijfsresultaat (EBIT) rond de 176 miljoen euro zou bedragen. Zelf rekende Ceconomy in juli nog op een bedrijfswinst van 165 à 185 miljoen euro, gebaseerd op de cijfers van de eerste negen maanden. Maar het wordt dus meer, al maakt het bedrijf nog geen concrete getallen bekend.


Het nieuws komt er twee maand na de aankondiging van een grootscheepse herstructurering bij de elektroverkoper. Begin augustus liet het bedrijf weten jaarlijks voor 100 miljoen euro aan kosten te willen besparen. In het kader daarvan zullen verlieslatende winkels sluiten en zijn liefst 3.500 jobs in gevaar. Of de beter dan verwachte resultaten de herstructureringsplannen nu zullen afzwakken, is nog niet bekend.