Muziekspeciaalzaak FAME viert 25e verjaardag | RetailDetail

Muziekspeciaalzaak FAME viert 25e verjaardag

Muziekspeciaalzaak FAME viert 25e verjaardag

De bekende Amsterdamse muziekspeciaalzaak FAME, tegenwoordig 'powered by Media Markt', viert zijn 25e verjaardag. Dat doet het door 25 dagen lang optredens en signeersessies van bekende artiesten te organiseren.

Stijgende omzet

Vorige week woensdag kwam de band 5 Seconds of Summer al over de vloer voor een exclusieve signeersessie. Naast de optredens en signeersessies, zijn er ook heel wat aanbiedingen te vinden in de winkel. Het hoogtepunt van de festiviteiten moet plaatsvinden op 21 november. Dan is het exact 25 jaar geleden dat de winkel zijn deuren opende.


Tegenwoordig maakt FAME deel uit van de Media Markt-vestiging Amsterdam Centrum, nadat de winkel eerder de deuren had moeten sluiten. "Media Markt en FAME versterken elkaar," stelt Barry van Ruiven, directeur Media Markt Nederland.

 

"Sinds de vestiging van FAME in Media Markt Amsterdam Centrum zit er een stijgende lijn in de omzet. FAME staat garant voor muziekbeleving: in de eerste maand waren er twaalf instore optredens en rond belangrijke albumreleases is er altijd wel wat te doen. Met dit feest onderstrepen we dat", klinkt het nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.