Nieuwe Nederlandse Apple Store op komst | RetailDetail

Nieuwe Nederlandse Apple Store op komst

Nieuwe Nederlandse Apple Store op komst

Elektronicareus Apple wil binnenkort een vierde Apple Store openen in Nederland. Het kijkt daarvoor voor de eerste keer buiten de Randstad. De eerste drie winkels van Apple bevinden zich in Haarlem, Den Haag en Amsterdam.

Pand al gevonden

Die vierde winkel moet volgens One More Thing in Utrecht of Gelderland openen. Dat heeft de website vernomen via een bron in de vastgoedsector. Apple zou vorige week beslist hebben dat er een nieuwe winkel komt, maar verdere plannen zijn nog in een vroeg stadium.


Ondertussen zou er wel al een deal gesloten zijn rond één pand, maar de exacte locatie is dus nog niet geweten. Apple is ondertussen ook op zoek naar nieuwe store managers en 14 andere functies voor zijn winkels. Meestal begint Apple nieuwe mensen te zoeken ongeveer een half jaar voor de opening van een nieuwe winkel.


Enkele dagen geleden bevestigde Apple nog dat ook België zijn eerste winkel mag verwachten. Die zou binnen enkel maanden de deuren moeten openen aan de Guldenvlieslaan in Brussel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.