Nieuwe winstwaarschuwing voor Sony | RetailDetail

Nieuwe winstwaarschuwing voor Sony

Nieuwe winstwaarschuwing voor Sony

Sony heeft voor de tweede keer in korte tijd een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar de wereld ingestuurd. Het Japanse concern zit al een tijdje in de problemen en de kwakkelende filmdivisie doet daar nu nog een schepje bovenop.

Afschrijving van bijna een miljard euro

Het ooit zo ongenaakbare Sony zit in de hoek waar de klappen vallen: de Japanse reus laat weten voor het huidige boekjaar (dat nog loopt tot eind maart) fors minder winst te verwachten. De brutowinst zou naar verwachting uitkomen op 26 miljard yen, iets meer dan 200 miljoen euro en een pak minder dan de eerder gemelde 60 miljard yen (ca. 500 miljoen euro). Nochtans was dat ook al een verlaging van de voorgaande raming.

 

De tweede winstwaarschuwing in korte tijd is een rechtstreeks gevolg van de dramatische ontwikkelingen op de markt van dvd's en blu-ray discs: daardoor zag Sony zich maandag nog verplicht 112 miljard yen (een slordige 900 miljoen euro) af te schrijven op zijn filmtak, die zo’n 10% van de groepsomzet vertegenwoordigt en eigenlijk de slabakkende verkoop van de elektronicadivisie moest goedmaken.

 

Daarmee lijkt maar geen einde te komen aan de negatieve spiraal waarin Sony beland is: vorig jaar moest het al zijn productie stilleggen na zware aardbevingen, en ook de verkoop van de batterijdivisie bracht minder geld op dan gehoopt. De beleggers kunnen er alvast niet om lachen: zij sturen het aandeel nu al voor de vijfde dag op rij lager in Tokio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.