Nintendo maakt opnieuw winst

Nintendo maakt opnieuw winst

Het Japanse computerspellenbedrijf Nintendo heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar opnieuw winst weten te maken. Dat heeft het te danken aan de zwakkere yen, maar ook aan het succes van de Pokémon-games.

Verhoogde winstverwachting

De omzet van Nintendo daalde nochtans van 221,5 miljard yen (1,8 miljard euro) naar 174,3 miljard yen (1,43 miljard euro). Toch wist het een operationele winst te boeken van 32,3 miljard yen (266 miljoen euro). Een jaar geleden was dat nog maar 29,1 miljard yen (239 miljoen euro). De voorbije twee kwartalen had Nintendo zelfs verlies gemaakt.

 

Dankzij de positieve winstcijfers heeft Nintendo besloten om zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar, dat in maart afloopt, naar boven bij te stellen. Nintendo verwacht nu het jaar af te sluiten met een nettowinst van 90 miljard yen (740 miljoen euro) in plaats van 50 miljard yen (410 miljoen euro). De omzetverwachting blijft met 470 miljard yen (3,9 miljard euro) gelijk.

 

Super Mario Run

De positieve cijfers zijn voor een deel het gevolg van de zwakkere positie van de yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar Nintendo bracht het voorbije kwartaal ook enkele verkooptoppers op de markt. Zo gingen de nieuwe games van Pokémon 14,69 miljoen keer over de toonbank, waardoor de verkoop van de handheldconsole 3DS steeg van 3,6 miljoen naar 3,73 miljoen stuks.

 

Tot slot was ook de smartphonegame Super Mario Run een succes: dat spel werd inmiddels 78 miljoen keer gedownload en ongeveer vier miljoen mensen legden nadien tien euro op tafel om het volledige game beschikbaar te krijgen.