Nintendo maakt opnieuw winst | RetailDetail

Nintendo maakt opnieuw winst

Nintendo maakt opnieuw winst

Het Japanse computerspellenbedrijf Nintendo heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar opnieuw winst weten te maken. Dat heeft het te danken aan de zwakkere yen, maar ook aan het succes van de Pokémon-games.

Verhoogde winstverwachting

De omzet van Nintendo daalde nochtans van 221,5 miljard yen (1,8 miljard euro) naar 174,3 miljard yen (1,43 miljard euro). Toch wist het een operationele winst te boeken van 32,3 miljard yen (266 miljoen euro). Een jaar geleden was dat nog maar 29,1 miljard yen (239 miljoen euro). De voorbije twee kwartalen had Nintendo zelfs verlies gemaakt.

 

Dankzij de positieve winstcijfers heeft Nintendo besloten om zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar, dat in maart afloopt, naar boven bij te stellen. Nintendo verwacht nu het jaar af te sluiten met een nettowinst van 90 miljard yen (740 miljoen euro) in plaats van 50 miljard yen (410 miljoen euro). De omzetverwachting blijft met 470 miljard yen (3,9 miljard euro) gelijk.

 

Super Mario Run

De positieve cijfers zijn voor een deel het gevolg van de zwakkere positie van de yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar Nintendo bracht het voorbije kwartaal ook enkele verkooptoppers op de markt. Zo gingen de nieuwe games van Pokémon 14,69 miljoen keer over de toonbank, waardoor de verkoop van de handheldconsole 3DS steeg van 3,6 miljoen naar 3,73 miljoen stuks.

 

Tot slot was ook de smartphonegame Super Mario Run een succes: dat spel werd inmiddels 78 miljoen keer gedownload en ongeveer vier miljoen mensen legden nadien tien euro op tafel om het volledige game beschikbaar te krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Opnieuw minder kwartaalwinst voor H&M Group

28/06/2018

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz, de groep boven modeketens als H&M, COS, Monki of nog &Other Stories, ziet zijn winst nu al voor het vierde kwartaal op een rij lager uitkomen dan gedacht.