Omzet Carphone Warehouse groeit zevende kwartaal op rij | RetailDetail

Omzet Carphone Warehouse groeit zevende kwartaal op rij

Omzet Carphone Warehouse groeit zevende kwartaal op rij

Carphone Warehouse ziet zijn omzet nu al voor het zevende kwartaal op rij stijgen. Die stijging dankt de groep vooral aan zijn Britse thuismarkt, want op het Europese vasteland stagneert de verkoop.

Supersnel internet stuwt verkoop

Carphone Warehouse spint garen bij het supersnelle internet 4G: tussen januari en maart steeg de vergelijkbare verkoop met 2,3%, het kwartaal voordien was de omzet op vergelijkbare basis ook al gestegen met 3,1%. Op het vasteland is de groei echter 'vlak': vooral de joint venture met Virgin Mobile France zag zijn omzet het voorbije kwartaal liefst 8,6% dalen als gevolg van de enorme prijzenslag bij onze zuiderburen.

 

Wel bevestigt de groep zijn groeivooruitzichten, ook op het Europese vasteland. Motor van die groei zijn en blijven partnerships met bijvoorbeeld MediaMarkt Nederland. Metro Group in Duitsland verwacht shop-in-shops "in de komende maanden" en de CEO van Carphone verwacht ook veel van het samenwerkingsverband met het Zuid-Koreaanse Samsung, voor wie Carphone al 31 Samsung Stores opende in zeven landen... "En daar komen er in een eerste fase nog een dertigtal bij", benadrukt hij.

 

Opvallend: in de resultatenupdate werd met geen woord gerept over de lopende fusiegesprekken met Dixons, Europa's op één na grootste elektroretailer. De Britse concurrentiewaakhond heeft beide groepen een deadline opgelegd: ten laatste tegen 19 mei moeten ze bevestigen of ze al dan niet voortgaan met hun fusieplannen. In dat geval zou een retailreus ontstaan met 2.900 verkooppunten in Europa. "We zullen de markten te gepasten tijde informeren", was het enige wat CEO Harrison voorlopig kwijt wilde bij persbureau Reuters.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.