Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone | RetailDetail

Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone

Omzetrecord voor Apple dankzij succes iPhone

Het voorbije kwartaal heeft het Amerikaanse Apple dankzij de aanhoudende populariteit van de iPhone een omzetrecord weten te behalen. In de laatste drie maanden van 2016 werden immers aanzienlijk meer smartphones van Apple verkocht.

Bijna 80 miljoen verkochte iPhones

De totale omzet van Apple kwam in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 78,4 miljard dollar (73 miljard euro), 3% meer dan in 2015. Dat had het te danken aan de verkoop van maar liefst 78,3 miljoen iPhones, 5% meer dan een jaar eerder. De verkoop van iPads daalde wel met een vijfde, terwijl de verkoop van de Mac-computers stabiliseerde. De nettowinst daalde wel met 2,5% naar 17,9 miljard dollar (16,5 miljard euro).

 

Apple introduceerde in het najaar van 2016 de iPhone 7, die vooral in de Verenigde Staten, Canada, West-Europa, Japan en Australië sterk verkocht. In China daalde de verkoop dan weer met 12% door de sterke concurrentie van lokale merken.

 

Apple verwacht voor het lopende kwartaal een omzet tussen 51,5 en 53,5 miljard dollar (48 tot 50 miljard euro). Dat is licht onder de verwachtingen van analisten, die rekenden op een omzet van 54 miljard dollar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.