Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop | RetailDetail

Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop

Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop

Bij Free Record Shop heerst er onduidelijkheid over wie de webshop in handen zal nemen vanaf volgend jaar. Het management liet onlangs weten de webshop zelf terug in handen te willen nemen, maar huidig uitbater ECI zegt dat daar nog geen sluitend akkoord over is.

Groei bijna volledig verdwenen na faillissement

ECI heeft sinds januari 2012 de licentie van de webshop van Free Record Shop in handen. Commercieel directeur Hubert de Koning vertelde aan Retailnews dat hij binnenkort een gesprek verwacht met Free Record Shop. Daarbij kan de huidige samenwerking verdergezet worden, maar kan er ook een ander plan op tafel worden gelegd.

 

Volgens De Koning was het faillissement van zowel de Belgische als de Nederlandse tak van Free Record Shop nefast voor de webwinkel. Tot mei groeide de omzet nog met ongeveer veertig procent, maar die groei zou nu vrijwel volledig weg zijn.

 

Ook bij de Belgische tak heerst er de laatste tijd onzekerheid. Gisteren werd gemeld dat het Britse Hilco geen overnamebod zou doen op de Belgische filialen, maar vandaag werd dat bericht door Hilco zelf tegengesproken. Momenteel zorgt Hilco tot 31 december voor de bevoorrading van Free Record Shop in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.