Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop

Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop

Bij Free Record Shop heerst er onduidelijkheid over wie de webshop in handen zal nemen vanaf volgend jaar. Het management liet onlangs weten de webshop zelf terug in handen te willen nemen, maar huidig uitbater ECI zegt dat daar nog geen sluitend akkoord over is.

Groei bijna volledig verdwenen na faillissement

ECI heeft sinds januari 2012 de licentie van de webshop van Free Record Shop in handen. Commercieel directeur Hubert de Koning vertelde aan Retailnews dat hij binnenkort een gesprek verwacht met Free Record Shop. Daarbij kan de huidige samenwerking verdergezet worden, maar kan er ook een ander plan op tafel worden gelegd.

 

Volgens De Koning was het faillissement van zowel de Belgische als de Nederlandse tak van Free Record Shop nefast voor de webwinkel. Tot mei groeide de omzet nog met ongeveer veertig procent, maar die groei zou nu vrijwel volledig weg zijn.

 

Ook bij de Belgische tak heerst er de laatste tijd onzekerheid. Gisteren werd gemeld dat het Britse Hilco geen overnamebod zou doen op de Belgische filialen, maar vandaag werd dat bericht door Hilco zelf tegengesproken. Momenteel zorgt Hilco tot 31 december voor de bevoorrading van Free Record Shop in België.

Tags: