Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop | RetailDetail

Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop

Onduidelijkheid over webshop Free Record Shop

Bij Free Record Shop heerst er onduidelijkheid over wie de webshop in handen zal nemen vanaf volgend jaar. Het management liet onlangs weten de webshop zelf terug in handen te willen nemen, maar huidig uitbater ECI zegt dat daar nog geen sluitend akkoord over is.

Groei bijna volledig verdwenen na faillissement

ECI heeft sinds januari 2012 de licentie van de webshop van Free Record Shop in handen. Commercieel directeur Hubert de Koning vertelde aan Retailnews dat hij binnenkort een gesprek verwacht met Free Record Shop. Daarbij kan de huidige samenwerking verdergezet worden, maar kan er ook een ander plan op tafel worden gelegd.

 

Volgens De Koning was het faillissement van zowel de Belgische als de Nederlandse tak van Free Record Shop nefast voor de webwinkel. Tot mei groeide de omzet nog met ongeveer veertig procent, maar die groei zou nu vrijwel volledig weg zijn.

 

Ook bij de Belgische tak heerst er de laatste tijd onzekerheid. Gisteren werd gemeld dat het Britse Hilco geen overnamebod zou doen op de Belgische filialen, maar vandaag werd dat bericht door Hilco zelf tegengesproken. Momenteel zorgt Hilco tot 31 december voor de bevoorrading van Free Record Shop in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.