Ontploffende Galaxy Note 7 geen probleem voor winst Samsung | RetailDetail

Ontploffende Galaxy Note 7 geen probleem voor winst Samsung

Ontploffende Galaxy Note 7 geen probleem voor winst Samsung

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar een hogere winst gehaald dan een jaar geleden, ondanks de problemen met de Galaxy Note 7, die wegens ontploffingsgevaar werd teruggeroepen.

5,5 procent meer winst

Op basis van voorlopige cijfers stelt Samsung dat het in het derde kwartaal een operationele winst maakt van 7,8 biljoen won (6,3 miljard euro): dat is 5,5% meer dan een jaar geleden. Ook de omzet stijgt met meer dan 5%, naar 49 biljoen won (39,5 miljard euro).

 

Nochtans kreeg het technologiebedrijf in september te maken met heel wat problemen rond de Galaxy Note 7. Nadat een aantal van die toestellen waren ontploft, besloot Samsung om meer dan 2,5 miljoen toestellen terug te roepen. De goede cijfers komen er toch dankzij een goede verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.

 

Samsung brengt de volledige cijfers voor het derde kwartaal eind oktober naar buiten. In het tweede kwartaal wist Samsung nog de grootste kwartaalwinst in twee jaar tijd te boeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

AB InBev haalt meer winst uit minder bier

09/05/2018

AB InBev zag zijn bierverkoop tijdens het eerste kwartaal dalen met 0,2%, maar daaraan koppelt de Belgisch-Braziliaanse biergigant wel een omzetgroei die 1,1% hoger ligt dan verwacht. Ook de brutowinst oversteeg de verwachtingen.