Ontploffende Galaxy Note 7 geen probleem voor winst Samsung | RetailDetail

Ontploffende Galaxy Note 7 geen probleem voor winst Samsung

Ontploffende Galaxy Note 7 geen probleem voor winst Samsung

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar een hogere winst gehaald dan een jaar geleden, ondanks de problemen met de Galaxy Note 7, die wegens ontploffingsgevaar werd teruggeroepen.

5,5 procent meer winst

Op basis van voorlopige cijfers stelt Samsung dat het in het derde kwartaal een operationele winst maakt van 7,8 biljoen won (6,3 miljard euro): dat is 5,5% meer dan een jaar geleden. Ook de omzet stijgt met meer dan 5%, naar 49 biljoen won (39,5 miljard euro).

 

Nochtans kreeg het technologiebedrijf in september te maken met heel wat problemen rond de Galaxy Note 7. Nadat een aantal van die toestellen waren ontploft, besloot Samsung om meer dan 2,5 miljoen toestellen terug te roepen. De goede cijfers komen er toch dankzij een goede verkoop van onderdelen, zoals geheugenchips en displays.

 

Samsung brengt de volledige cijfers voor het derde kwartaal eind oktober naar buiten. In het tweede kwartaal wist Samsung nog de grootste kwartaalwinst in twee jaar tijd te boeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Albert Heijn Hoofddorp laat Coca-Cola aan huis leveren

29/06/2018

Coca-Cola experimenteert in de Albert Heijn van Hoofddorp met een bezorgscherm: klanten kunnen in de supermarkt grote verpakkingen frisdrank bestellen en gratis thuis laten leveren.

Opnieuw minder kwartaalwinst voor H&M Group

28/06/2018

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz, de groep boven modeketens als H&M, COS, Monki of nog &Other Stories, ziet zijn winst nu al voor het vierde kwartaal op een rij lager uitkomen dan gedacht.