Oprichters Skype ontwikkelen ‘boodschappenrobot’ | RetailDetail

Oprichters Skype ontwikkelen ‘boodschappenrobot’

Oprichters Skype ontwikkelen ‘boodschappenrobot’

In het Verenigd Koninkrijk wordt een robot getest die al vanaf 2016 boodschappen tot aan je deur kan bezorgen. Starship, zo heet de robot, is ontwikkeld door twee oprichters van Skype.

Starship brengt boodschappen voor amper één pond

Krijgen we binnenkort onze boodschappen uit de supermarkt aan huis geleverd door een zelfrijdende robot? Wel als het van Ahti Heinla en Janus Friist, twee mede-oprichters van Skype afhangt. Zij ontwikkelden Starship, een gerobotiseerd karretje dat twee boodschappentassen tot bij de klant thuis brengt voor amper één pond. Via een app kan de klant het traject van de robot volgen en, bij aankomst, de koffer openen en er de bestelling uitnemen.

 

Eens de wijk in kaart gebracht, rijdt Starship voor 99% autonoom dankzij camera's, een gps, gyroscopen en voorgeïnstalleerde kaarten. Bij problemen neemt een operator van op afstand de besturing over. De robot rijdt op het voetpad, tegen een snelheid van 4 mijl per uur (wat ongevallen met andere voetgangers moet voorkomen).

 

Enkele Starship-prototypes worden momenteel uitgetest in Londen. De bedenkers hopen in het voorjaar van 2016 te starten met heuse pilootprojecten. Een van de eerste is gepland in de wijk Greenwich in East London. Starship moet snel uitgroeien tot een alternatief voor leveringen met drones, waar Amazon en sinds kort ook Walmart mee bezig zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.