Pakketbezorger PostNL neemt oude elektrische apparaten mee | RetailDetail

Pakketbezorger PostNL neemt oude elektrische apparaten mee

Pakketbezorger PostNL neemt oude elektrische apparaten mee

In een deel van Groningen kunnen inwoners hun oude kleine elektrische apparaten meegeven met een pakketbezorger van PostNL, wanneer die een pakketje aan de deur komt leveren. Het gaat hierbij over een proefproject van Weee Nederland, in samenwerking met PostNL en Thuiswinkel.org.

 

Klant het gemakkelijk maken

Het proefproject is dinsdag van start gegaan in een deel van Groningen en loopt tot eind 2017. Ook in Dordrecht, Amsterdam en Haarlem worden binnenkort gelijkaardige projecten opgezet. Met het initiatief, dat de naam Weeelectric heeft meegekregen, hopen de initiatiefnemers meer elektrische apparaten te recycleren, door het de klant zo eenvoudig mogelijk te maken.

 

“Wij beschikken over het meest fijnmazige distributienetwerk van Nederland. Voor het inzamelen hoeven geen extra kilometers gereden te worden en dus recyclen we op een effectieve manier. We staan dicht bij onze klanten en maken het hen zo makkelijk mogelijk”, zegt Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten PostNL.

 

De apparaten moeten niet ingepakt worden, maar moeten wel gemakkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger.

 

Circulaire economie

“Door de sterke groei van de online retailmarkt worden er al regelmatig pakketten bezorgd bij de consumenten thuis. Door deze contactmomenten te gebruiken om afgedankte producten mee terug te geven, kunnen deze op een eenvoudige en goede manier worden gerecycled. Daarmee zetten wij als online retailsector een eerste stap richting een circulaire economie en nemen we onze verantwoordelijkheid”, legt Margreeth Pape, beleidsadviseur logistiek en duurzaamheid bij Thuiswinkel.org uit.

 

Bovendien worden de ingezamelde apparaten gesorteerd door mensen die moeilijk een baan vinden. Met de ervaring die ze daarbij opdoen, moeten ze later eenvoudiger op de normale arbeidsmarkt terecht kunnen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.