Paradigit sluit helft van zijn winkels | RetailDetail

Paradigit sluit helft van zijn winkels

Paradigit sluit helft van zijn winkels

Computerwinkelketen Paradigit gaat 10 van zijn 22 winkels sluiten en 32 banen schrappen. De keten zegt te moeten inkrimpen omdat steeds meer consumenten hun onderdelen en computers online kopen.

Wel nog online groei

Paradigit heeft daarom besloten om de tien kleinste winkels te sluiten. Het gaat daarbij onder andere om de vestigingen in Arnhem, Den Bosch, Breda, Roermond en Deventer, meldt Tweakers. Steeds meer klanten vinden de weg naar het internet en daarom wordt het steeds moeilijker om de winkels open te houden. De online verkoop van de keten, via zijn eigen webshop en via andere webwinkels, blijft overigens wél groeien.

 

Directeur Joop Rijsterborgh voegt er nog aan toe dat er de laatste tijd te weinig echte innovaties gebeuren in de computerwereld, waardoor de verkoop in het algemeen begint te slabakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.