The Phone House sluit 50 winkels in Nederland

The Phone House sluit 50 winkels in Nederland

Telecomketen The Phone House gaat een reorganisatie doorvoeren en zal daarbij vijftig winkels sluiten en meer dan 200 medewerkers afdanken.

Wel meer shop-in-shops

The Phone House heeft in Nederland momenteel ongeveer 160 eigen winkels, waarvan dus bijna een derde de deuren zal sluiten. Momenteel is het nog niet geweten welke winkels moeten sluiten. De sluitingen komen er omwille van de mindere resultaten in het eerste kwartaal van dit boekjaar.

 

The Phone House blijft wel zijn samenwerking met Media Markt en De Bijenkorf verderzetten. Met het openen van die shop-in-shops zullen er uiteindelijk maar vijf winkels minder zijn dan het huidige aantal, na de reorganisatie.

 

"Met het doorvoeren van deze stappen wordt de verhouding tussen offline en online winkelen meer in evenwicht gebracht. Dat er hierdoor arbeidsplaatsen komen te vervallen en winkels samengaan of sluiten is hiervan een pijnlijk, maar logisch gevolg. Een duidelijke focus en efficiency is nodig om onze klanten optimaal te bedienen en te voldoen aan de vraag van vandaag", zegt directeur Erik-Jan Doorenbosch aan Tweakers.

Tags: