Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro | RetailDetail

Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro

Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro

De komende maanden gaan alle shop-in-shops van Phone House bij Makro dicht. De resultaten van de winkels zouden beneden de verwachtingen liggen en dus wordt de samenwerking stopgezet.

Einde op 31 maart

Phone House opende in 2011 een eerste testwinkel bij Makro in Amsterdam en na een succesvolle proefperiode werd besloten om een filiaal te openen bij alle filialen van Makro in Nederland. De volgende twee maanden zullen ze echter allemaal terug verdwijnen: vanaf 1 april zal er nergens nog een shop-in-shop van Phone House bij Makro te vinden zijn. Dat laat communicatiemanager Merel van Fessem van Makro aan RetailNews weten.

 

De beslissing komt min of meer als een verrassing: Phone House kondigde afgelopen zomer een reorganisatie aan, waarbij het zich meer ging focussen op samenwerkingen met andere partijen. Ook zouden vijftig eigen winkels de deuren sluiten.

 

Phone House werkt momenteel ook samen met Media Markt en Samsung. De groep heeft een shop-in-shop in alle winkels van Media Markt in Nederland en baat vijf Samsung Experience Stores uit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.