Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro | RetailDetail

Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro

Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro

De komende maanden gaan alle shop-in-shops van Phone House bij Makro dicht. De resultaten van de winkels zouden beneden de verwachtingen liggen en dus wordt de samenwerking stopgezet.

Einde op 31 maart

Phone House opende in 2011 een eerste testwinkel bij Makro in Amsterdam en na een succesvolle proefperiode werd besloten om een filiaal te openen bij alle filialen van Makro in Nederland. De volgende twee maanden zullen ze echter allemaal terug verdwijnen: vanaf 1 april zal er nergens nog een shop-in-shop van Phone House bij Makro te vinden zijn. Dat laat communicatiemanager Merel van Fessem van Makro aan RetailNews weten.

 

De beslissing komt min of meer als een verrassing: Phone House kondigde afgelopen zomer een reorganisatie aan, waarbij het zich meer ging focussen op samenwerkingen met andere partijen. Ook zouden vijftig eigen winkels de deuren sluiten.

 

Phone House werkt momenteel ook samen met Media Markt en Samsung. De groep heeft een shop-in-shop in alle winkels van Media Markt in Nederland en baat vijf Samsung Experience Stores uit.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.