Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro

Phone House sluit alle shop-in-shops bij Makro

De komende maanden gaan alle shop-in-shops van Phone House bij Makro dicht. De resultaten van de winkels zouden beneden de verwachtingen liggen en dus wordt de samenwerking stopgezet.

Einde op 31 maart

Phone House opende in 2011 een eerste testwinkel bij Makro in Amsterdam en na een succesvolle proefperiode werd besloten om een filiaal te openen bij alle filialen van Makro in Nederland. De volgende twee maanden zullen ze echter allemaal terug verdwijnen: vanaf 1 april zal er nergens nog een shop-in-shop van Phone House bij Makro te vinden zijn. Dat laat communicatiemanager Merel van Fessem van Makro aan RetailNews weten.

 

De beslissing komt min of meer als een verrassing: Phone House kondigde afgelopen zomer een reorganisatie aan, waarbij het zich meer ging focussen op samenwerkingen met andere partijen. Ook zouden vijftig eigen winkels de deuren sluiten.

 

Phone House werkt momenteel ook samen met Media Markt en Samsung. De groep heeft een shop-in-shop in alle winkels van Media Markt in Nederland en baat vijf Samsung Experience Stores uit.

Tags: