Phone House trekt in bij Media Markt en Saturn

Phone House trekt in bij Media Markt en Saturn

Phone House en Media Markt-Saturn gaan samenhokken: het aanbod aan telecomproducten in de 45 winkels van Media Markt en Saturn zal vanaf het tweede kwartaal van 2014 volledig door Phone House worden ingevuld.

Diepgaande samenwerking na jaren van testen

Phone House zal ook het aanbod via de website van de elektronicaketens onder zijn hoede nemen. De samenwerking gaat echter twee kanten uit: de winkels en websites van Phone House Nederland krijgen ook een aanbod van Saturn.

 

De beslissing om samen in zee te gaan, volgt op testen die Media Markt en Saturn de afgelopen jaren hebben opgezet in hun winkels. Eén ervan werd samen met Phone House uitgevoerd, en dat is nu de meest succesvolle gebleken.

 

'Connected world'

Onder de noemer 'Connected World' worden nu dus alle hardware, accessoires, verbindingen, content en service gegroepeerd. De 250 werknemers uit de betrokken afdelingen zullen nu worden overgeheveld van de loonlijst van Media Markt en Saturn naar die van Phone House.

 

"De 'Connected World' groeit razendsnel, waarbij het aantal 'connected' apparaten en mogelijkheden met de dag toeneemt. Daarom kijken we uit naar de kansen die deze samenwerking biedt", zegt directeur Barry van Ruiven van Media Markt-Saturn Nederland.

 

Alle betrokkenen verwachten overigens dat online verkopen aan belang zullen winnen. De samenwerking is dan ook voor een stuk opgezet om het digitaal aanbod en online dienstverlening van beide groepen te versterken. Op dit vlak zullen de winkels van Media Markt en Saturn overigens worden uitgerust met WiFi.

 

Saturn Nederland blijft bestaan

In tegenstelling tot de rest van Europa behoudt eigenaar Metro in Nederland overigens zijn beide merken Media Markt en Saturn en gaat dat laatste zelfs versterken. Media Markt zet daarbij vooral in op volume en lage prijzen, Saturn op extra dienstverlening. In heel wat andere landen stapte Metro wel af van die strategie, zoals vorige week nog in België.

 

De nauwe samenwerking tussen de grootste elektronicaketen van Nederland en de grootste verdeler van telecomapparatuur betekent echter niet dat ze een fusie beogen: Media Markt en Saturn blijven eigendom van het Duitse Metro, Phone House Nederland van de Britse groep Carphone. Phone House heeft 141 eigen winkels en 65 verkooppunten in franchise. Media Markt telt 32 vestigingen, Saturn 13.

Tags: