Phone House trekt in bij Media Markt en Saturn | RetailDetail

Phone House trekt in bij Media Markt en Saturn

Phone House trekt in bij Media Markt en Saturn

Phone House en Media Markt-Saturn gaan samenhokken: het aanbod aan telecomproducten in de 45 winkels van Media Markt en Saturn zal vanaf het tweede kwartaal van 2014 volledig door Phone House worden ingevuld.

Diepgaande samenwerking na jaren van testen

Phone House zal ook het aanbod via de website van de elektronicaketens onder zijn hoede nemen. De samenwerking gaat echter twee kanten uit: de winkels en websites van Phone House Nederland krijgen ook een aanbod van Saturn.

 

De beslissing om samen in zee te gaan, volgt op testen die Media Markt en Saturn de afgelopen jaren hebben opgezet in hun winkels. Eén ervan werd samen met Phone House uitgevoerd, en dat is nu de meest succesvolle gebleken.

 

'Connected world'

Onder de noemer 'Connected World' worden nu dus alle hardware, accessoires, verbindingen, content en service gegroepeerd. De 250 werknemers uit de betrokken afdelingen zullen nu worden overgeheveld van de loonlijst van Media Markt en Saturn naar die van Phone House.

 

"De 'Connected World' groeit razendsnel, waarbij het aantal 'connected' apparaten en mogelijkheden met de dag toeneemt. Daarom kijken we uit naar de kansen die deze samenwerking biedt", zegt directeur Barry van Ruiven van Media Markt-Saturn Nederland.

 

Alle betrokkenen verwachten overigens dat online verkopen aan belang zullen winnen. De samenwerking is dan ook voor een stuk opgezet om het digitaal aanbod en online dienstverlening van beide groepen te versterken. Op dit vlak zullen de winkels van Media Markt en Saturn overigens worden uitgerust met WiFi.

 

Saturn Nederland blijft bestaan

In tegenstelling tot de rest van Europa behoudt eigenaar Metro in Nederland overigens zijn beide merken Media Markt en Saturn en gaat dat laatste zelfs versterken. Media Markt zet daarbij vooral in op volume en lage prijzen, Saturn op extra dienstverlening. In heel wat andere landen stapte Metro wel af van die strategie, zoals vorige week nog in België.

 

De nauwe samenwerking tussen de grootste elektronicaketen van Nederland en de grootste verdeler van telecomapparatuur betekent echter niet dat ze een fusie beogen: Media Markt en Saturn blijven eigendom van het Duitse Metro, Phone House Nederland van de Britse groep Carphone. Phone House heeft 141 eigen winkels en 65 verkooppunten in franchise. Media Markt telt 32 vestigingen, Saturn 13.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.