Phonehouse gaat Samsung-winkels openen | RetailDetail

Phonehouse gaat Samsung-winkels openen

Phonehouse gaat Samsung-winkels openen
Nederland krijgt de komende periode vijf tot tien Samsung-winkels. Deze zullen in ons land worden geëxploiteerd door mobiele telefoonverkoper The Phone House.

Samsung bouwt Europees winkelnetwerk uit

Dat heeft Samsung bekendgemaakt. De opening van de winkels in Nederland is onderdeel van een grotere operatie in Europa waarbij Samsung in totaal zestig nieuwe winkels opent. De beslissing volgt op een succesvolle proef met drie winkels in Spanje.

 

Samsung werkt in het project samen met de Britse retailer Carphone Warehouse, waarvan The Phone House in Nederland een volle dochteronderneming is. Ook Duitsland, Spanje, Portugal, Zweden, Groot-Brittannië en Ierland krijgen vestigingen van de nieuwe Samsung-keten.

Openingen dit jaar gepland

Waar de Nederlandse vestigingen gaan komen, willen Samsung en The Phone House nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat het netwerk in enkele maanden opgebouwd gaat worden. Met de eigen winkels wil Samsung beter de slag aan kunnen met aartsrivaal Apple dat wereldwijd een netwerk heeft van ruim vierhonderd Apple Stores.

 

In Nederland beschikt concurrent Apple overigens zelf nog maar over twee vestigingen. De Amerikaanse elektronicagigant heeft winkels aan het Leidseplein in Amsterdam en de Grote Houtstraat in Haarlem.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.