Phonehouse gaat Samsung-winkels openen

Phonehouse gaat Samsung-winkels openen
Nederland krijgt de komende periode vijf tot tien Samsung-winkels. Deze zullen in ons land worden geëxploiteerd door mobiele telefoonverkoper The Phone House.

Samsung bouwt Europees winkelnetwerk uit

Dat heeft Samsung bekendgemaakt. De opening van de winkels in Nederland is onderdeel van een grotere operatie in Europa waarbij Samsung in totaal zestig nieuwe winkels opent. De beslissing volgt op een succesvolle proef met drie winkels in Spanje.

 

Samsung werkt in het project samen met de Britse retailer Carphone Warehouse, waarvan The Phone House in Nederland een volle dochteronderneming is. Ook Duitsland, Spanje, Portugal, Zweden, Groot-Brittannië en Ierland krijgen vestigingen van de nieuwe Samsung-keten.

Openingen dit jaar gepland

Waar de Nederlandse vestigingen gaan komen, willen Samsung en The Phone House nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat het netwerk in enkele maanden opgebouwd gaat worden. Met de eigen winkels wil Samsung beter de slag aan kunnen met aartsrivaal Apple dat wereldwijd een netwerk heeft van ruim vierhonderd Apple Stores.

 

In Nederland beschikt concurrent Apple overigens zelf nog maar over twee vestigingen. De Amerikaanse elektronicagigant heeft winkels aan het Leidseplein in Amsterdam en de Grote Houtstraat in Haarlem.

Tags: