Primera gaat telefoons repareren | RetailDetail

Primera gaat telefoons repareren

Primera gaat telefoons repareren

Primera gaat in samenwerking met Telerepair-groep en PostNL telefoonreparatie bieden aan zijn klanten. Primera zal vooral dienen als verzamelpunt voor Telerepair, dat zo een landelijke dekking verkrijgt.

"Traffic genereren"

"In onze strategie zetten wij enerzijds in op verdere uitbreiding van het 'cadeau-assortiment' en focussen wij anderzijds op het toevoegen van 'handige services'. Hierbij kunnen wij, met onze winkels, voor diverse partijen, fungeren als inname- en uitgavepunt. Met het toevoegen van telefoonreparatie, vergroten wij onze relevantie en zien wij kansen om meer traffic te genereren voor onze winkels", zegt Joost Bakker van Primera.


Daarnaast zal de keten ook samenwerken met mobiele operators en fabrikanten om een kanaal aan te bieden voor de afhandeling van reparaties. PostNL zal daarbij instaan voor de verdeling van de telefoons naar het reparatiecentrum.


Telerepair-groep zal dan instaan voor de reparaties. "Door de samenwerking met Primera beschikken wij nu ook over een landelijke dekking en servicegerichte ondernemers, waardoor wij verwachten een aantrekkelijk partij te zijn voor telecomaanbieders", aldus Dick de Ruiter van Telerepair-groep. In december start een korte pilootfase voor de dienst, waarna die volledig zal worden uitgerold in alle winkels van Primera in januari 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.