Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop | RetailDetail

Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop

Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop

De doorstart van Free Record Shop verloopt bijzonder moeizaam. Deze week gingen de Belgische winkels al failliet, terwijl de Nederlandse vestigingen in de aanloop naar het belangrijke sinterklaasfeest niet beleverd worden.

'Nog steeds problemen met levering'

Tegenover de website Entertainment Business hebben verschillende bronnen uit de industrie en winkels bevestigd dat de voorraad, die normaal drie keer per week binnenkomt bij de Nederlandse winkels, deze week niet is uitgeleverd. Dit zou te maken hebben met een leveringsstop vanuit de leveranciers. Zo is de op dit moment populaire cd Hitzone Best of 2013 bij navraag bij een groot aantal winkels niet te verkrijgen.

 

Winkelmedewerkers stellen ook niet te verwachten dat de cd deze week nog wordt uitgeleverd. Een woordvoerder van Free Record Shop in Nederland kan of wil geen antwoord geven op vragen over mogelijke leveringsproblemen.

 

Ook in België waren er problemen met de belevering, waardoor de directie er het faillissement moest aanvragen. Eigenaar ProCures, dat ook de Nederlandse winkels bezit, liet direct weten te proberen een doorstart te realiseren voor Free Record Shop in België. Vooralsnog nemen echter speculaties toe over de houdbaarheid van de keten van entertainmentwinkels, die ooit is opgericht door Hans Breukhoven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.