Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop | RetailDetail

Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop

Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop

De doorstart van Free Record Shop verloopt bijzonder moeizaam. Deze week gingen de Belgische winkels al failliet, terwijl de Nederlandse vestigingen in de aanloop naar het belangrijke sinterklaasfeest niet beleverd worden.

'Nog steeds problemen met levering'

Tegenover de website Entertainment Business hebben verschillende bronnen uit de industrie en winkels bevestigd dat de voorraad, die normaal drie keer per week binnenkomt bij de Nederlandse winkels, deze week niet is uitgeleverd. Dit zou te maken hebben met een leveringsstop vanuit de leveranciers. Zo is de op dit moment populaire cd Hitzone Best of 2013 bij navraag bij een groot aantal winkels niet te verkrijgen.

 

Winkelmedewerkers stellen ook niet te verwachten dat de cd deze week nog wordt uitgeleverd. Een woordvoerder van Free Record Shop in Nederland kan of wil geen antwoord geven op vragen over mogelijke leveringsproblemen.

 

Ook in België waren er problemen met de belevering, waardoor de directie er het faillissement moest aanvragen. Eigenaar ProCures, dat ook de Nederlandse winkels bezit, liet direct weten te proberen een doorstart te realiseren voor Free Record Shop in België. Vooralsnog nemen echter speculaties toe over de houdbaarheid van de keten van entertainmentwinkels, die ooit is opgericht door Hans Breukhoven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.