Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop

Problemen stapelen zich op voor Free Record Shop

De doorstart van Free Record Shop verloopt bijzonder moeizaam. Deze week gingen de Belgische winkels al failliet, terwijl de Nederlandse vestigingen in de aanloop naar het belangrijke sinterklaasfeest niet beleverd worden.

'Nog steeds problemen met levering'

Tegenover de website Entertainment Business hebben verschillende bronnen uit de industrie en winkels bevestigd dat de voorraad, die normaal drie keer per week binnenkomt bij de Nederlandse winkels, deze week niet is uitgeleverd. Dit zou te maken hebben met een leveringsstop vanuit de leveranciers. Zo is de op dit moment populaire cd Hitzone Best of 2013 bij navraag bij een groot aantal winkels niet te verkrijgen.

 

Winkelmedewerkers stellen ook niet te verwachten dat de cd deze week nog wordt uitgeleverd. Een woordvoerder van Free Record Shop in Nederland kan of wil geen antwoord geven op vragen over mogelijke leveringsproblemen.

 

Ook in België waren er problemen met de belevering, waardoor de directie er het faillissement moest aanvragen. Eigenaar ProCures, dat ook de Nederlandse winkels bezit, liet direct weten te proberen een doorstart te realiseren voor Free Record Shop in België. Vooralsnog nemen echter speculaties toe over de houdbaarheid van de keten van entertainmentwinkels, die ooit is opgericht door Hans Breukhoven.

Tags: