Robot helpt klanten bij Media Markt | RetailDetail

Robot helpt klanten bij Media Markt

Robot helpt klanten bij Media Markt

Bij de Media Markt in Rotterdam kunnen klanten voortaan geholpen worden door Trusty, een robot die werd ontwikkeld in samenwerking met computermerk Trust. De robot zal de klanten wegwijs maken in de winkel.

Toegevoegde waarde

Het is de eerste keer in Nederland dat bij Media Markt een robot wordt ingezet om klanten te helpen op de winkelvloer. De keten is er echter helemaal van overtuigd dat de robots een toegevoegd waarde kunnen zijn in de winkels en dat technische innovaties de klantenservice mee kunnen helpen optimaliseren.

 

"Tegelijkertijd beseffen we dat robots onze mensen in de winkels onmogelijk kunnen vervangen," zegt Marcel Capitein, vestigingsdirecteur Media Markt Rotterdam. "Onze klanten kunnen bij onze medewerkers terecht voor advies, vragen en een complete servicebenadering, tot aan de installatie en onderhoud van producten toe. Trusty is een geinige gadget die ons innovatieve karakter onderstreept."

 

"Trust bestaat al meer dan 25 jaar en Trusty bewijst dat Trust altijd een sterke focus op de toekomst heeft," voegt Michel Perridon, eigenaar van Trust, daar aan toe. "Op het gebied van productontwikkeling blijft Trust de komende jaren zeker voor verrassingen zorgen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.