Robot helpt klanten bij Media Markt | RetailDetail

Robot helpt klanten bij Media Markt

Robot helpt klanten bij Media Markt

Bij de Media Markt in Rotterdam kunnen klanten voortaan geholpen worden door Trusty, een robot die werd ontwikkeld in samenwerking met computermerk Trust. De robot zal de klanten wegwijs maken in de winkel.

Toegevoegde waarde

Het is de eerste keer in Nederland dat bij Media Markt een robot wordt ingezet om klanten te helpen op de winkelvloer. De keten is er echter helemaal van overtuigd dat de robots een toegevoegd waarde kunnen zijn in de winkels en dat technische innovaties de klantenservice mee kunnen helpen optimaliseren.

 

"Tegelijkertijd beseffen we dat robots onze mensen in de winkels onmogelijk kunnen vervangen," zegt Marcel Capitein, vestigingsdirecteur Media Markt Rotterdam. "Onze klanten kunnen bij onze medewerkers terecht voor advies, vragen en een complete servicebenadering, tot aan de installatie en onderhoud van producten toe. Trusty is een geinige gadget die ons innovatieve karakter onderstreept."

 

"Trust bestaat al meer dan 25 jaar en Trusty bewijst dat Trust altijd een sterke focus op de toekomst heeft," voegt Michel Perridon, eigenaar van Trust, daar aan toe. "Op het gebied van productontwikkeling blijft Trust de komende jaren zeker voor verrassingen zorgen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.