Samsung maakt zich zorgen over de eigen groei

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei
Foto: Mahony / Shutterstock.com

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

 

Smartphoneverkoop haaks op record chipdivisie

Samsung, de grootste fabrikant van smartphones, chips en televisies ter wereld, heeft in de periode van april tot en met juni een operationele groei gekend van ruim 5% naar 11,5 miljard euro. De geschatte omzet hiervan komt uit op een slordige 44,2 miljard euro. Exacte cijfers maakt het bedrijf pas bekend op het einde van juli.

 

De belangrijkste divisie van Samsung, namlijk de productie van chips, stevent in het tweede kwartaal af op een zevende opeenvolgende recordkwartaal, maar volgens kenners komt de divisie voor smartphones onder steeds meer druk te staan. Onderzoekdata toonde aan dat het nieuwste model van de smartphone Galaxy 9 al voorbijgestoken is door grote concurrent Apple.

 

De druk is te wijten aan de tegenvallende verkoop in Europa, maar ook aan de concurrentie op de Aziatische markt in China en India. Daar zijn goedkopere smartphones op de markt van zowel Xiaomi als van Huawei. De verwachtingen zijn dan ook dat Samsung in zijn tweede kwartaal het laagste groeitempo in meer dan een jaar bereikt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.