Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal | RetailDetail

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal
Shutterstock

Het Koreaanse Samsung heeft de voorlopige cijfers vrijgegeven voor het eerste kwartaal van 2017 en die zijn beter dan werd verwacht door de analisten. Sterker nog, volgens Samsung is het voorbije kwartaal het beste in drie jaar.

Sterke verkoop computerchips

Zo zou de operationele winst in het eerste kwartaal met 48 procent gegroeid zijn naar 9,9 biljoen Koreaanse won (8,2 miljard euro). Daarmee komt de technologiereus zelfs in de buurt van het recordniveau van het derde kwartaal van 2013. De omzet groeide dankzij sterke prestaties van chips en speciale beeldschermen door naar 50 biljoen won (41 miljard euro).

 

Zo lijkt Samsung het rampjaar 2016 volledig achter zich te laten. Vorig jaar zag het zich genoodzaakt om alle Galaxy Note 7-tablets terug te roepen, nadat er meerdere toestellen waren ontploft. Daarna raakte ook nog eens bekend dat topman Lee Jae-yong betrokken was bij een corruptieschandaal, waarbij zelfs de Koreaanse presidente Park Geun-hy onlangs ontslag moest nemen.

 

Onlangs werden wel enkele nieuwe toestellen gelanceerd, waaronder het nieuwe vlaggenschip Galaxy S8, waarmee Samsung hoopt in de nabije toekomst zijn imago opnieuw op te krikken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Prima halfjaar voor Rakuten

09/08/2018

De Japanse e-commercereus Rakuten, ’s werelds nummer 5 gemeten naar handelsvolume, zag zowel zijn omzet als zijn winst de voorbije zes maanden flink toenemen. Intussen gaat de groep zijn interne structuur grondig reorganiseren om sneller te kunnen inspelen op de almaar sneller wijzigende marktomstandigheden.

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

Zalando valt tegen in tweede kwartaal

07/08/2018

Zalando kon niet aan de verwachtingen tippen in het voorbije kwartaal: ondanks een recordaantal bestellingen en stijgende winst vielen zowel de brutowinst als de omzet lager uit dan door analisten voorspeld.