Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal

Samsung toont sterke cijfers in eerste kwartaal

Het Koreaanse Samsung heeft de voorlopige cijfers vrijgegeven voor het eerste kwartaal van 2017 en die zijn beter dan werd verwacht door de analisten. Sterker nog, volgens Samsung is het voorbije kwartaal het beste in drie jaar.

Sterke verkoop computerchips

Zo zou de operationele winst in het eerste kwartaal met 48 procent gegroeid zijn naar 9,9 biljoen Koreaanse won (8,2 miljard euro). Daarmee komt de technologiereus zelfs in de buurt van het recordniveau van het derde kwartaal van 2013. De omzet groeide dankzij sterke prestaties van chips en speciale beeldschermen door naar 50 biljoen won (41 miljard euro).

 

Zo lijkt Samsung het rampjaar 2016 volledig achter zich te laten. Vorig jaar zag het zich genoodzaakt om alle Galaxy Note 7-tablets terug te roepen, nadat er meerdere toestellen waren ontploft. Daarna raakte ook nog eens bekend dat topman Lee Jae-yong betrokken was bij een corruptieschandaal, waarbij zelfs de Koreaanse presidente Park Geun-hy onlangs ontslag moest nemen.

 

Onlangs werden wel enkele nieuwe toestellen gelanceerd, waaronder het nieuwe vlaggenschip Galaxy S8, waarmee Samsung hoopt in de nabije toekomst zijn imago opnieuw op te krikken.