Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom | RetailDetail

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Elektronicagigant Samsung verwacht dat er in de kerstperiode ongeveer 162.800 'wearables' zullen verkocht worden in Nederland. Dat besluit het Koreaanse bedrijf uit een onderzoek van het Centre for Retail Research, dat het zelf heeft laten uitvoeren.

"Markt geëxplodeerd"

Volgens dat onderzoek zou er in 2014 een omzet van 150,3 miljoen euro komen uit wearables in Nederland, een stijging van 111 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de kerstperiode alleen al wordt een omzet van 21,19 miljoen euro verwacht, 137 procent meer dan een jaar geleden.

 

"De markt voor wearables is in de afgelopen 12 tot 18 maanden geëxplodeerd, mede dankzij interessante en innovatieve producten. Nu de voordelen van draagbare technologie kenbaarder worden, zien we de verkopen binnen de sector groeien," aldus marketingmanager Gerben van Walt Meijer.

 

Het onderzoek verwacht dat de totale omzet voor Nederland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland voor dit jaar zal neerkomen op 1,16 miljard euro. In Nederland zou het aantal verkochte smartwatches bijvoorbeeld 564 procent groeien ten opzichte van 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.