Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom | RetailDetail

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Elektronicagigant Samsung verwacht dat er in de kerstperiode ongeveer 162.800 'wearables' zullen verkocht worden in Nederland. Dat besluit het Koreaanse bedrijf uit een onderzoek van het Centre for Retail Research, dat het zelf heeft laten uitvoeren.

"Markt geëxplodeerd"

Volgens dat onderzoek zou er in 2014 een omzet van 150,3 miljoen euro komen uit wearables in Nederland, een stijging van 111 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de kerstperiode alleen al wordt een omzet van 21,19 miljoen euro verwacht, 137 procent meer dan een jaar geleden.

 

"De markt voor wearables is in de afgelopen 12 tot 18 maanden geëxplodeerd, mede dankzij interessante en innovatieve producten. Nu de voordelen van draagbare technologie kenbaarder worden, zien we de verkopen binnen de sector groeien," aldus marketingmanager Gerben van Walt Meijer.

 

Het onderzoek verwacht dat de totale omzet voor Nederland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland voor dit jaar zal neerkomen op 1,16 miljard euro. In Nederland zou het aantal verkochte smartwatches bijvoorbeeld 564 procent groeien ten opzichte van 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.