Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom | RetailDetail

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Elektronicagigant Samsung verwacht dat er in de kerstperiode ongeveer 162.800 'wearables' zullen verkocht worden in Nederland. Dat besluit het Koreaanse bedrijf uit een onderzoek van het Centre for Retail Research, dat het zelf heeft laten uitvoeren.

"Markt geëxplodeerd"

Volgens dat onderzoek zou er in 2014 een omzet van 150,3 miljoen euro komen uit wearables in Nederland, een stijging van 111 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de kerstperiode alleen al wordt een omzet van 21,19 miljoen euro verwacht, 137 procent meer dan een jaar geleden.

 

"De markt voor wearables is in de afgelopen 12 tot 18 maanden geëxplodeerd, mede dankzij interessante en innovatieve producten. Nu de voordelen van draagbare technologie kenbaarder worden, zien we de verkopen binnen de sector groeien," aldus marketingmanager Gerben van Walt Meijer.

 

Het onderzoek verwacht dat de totale omzet voor Nederland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland voor dit jaar zal neerkomen op 1,16 miljard euro. In Nederland zou het aantal verkochte smartwatches bijvoorbeeld 564 procent groeien ten opzichte van 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.