Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Samsung verwacht 'wearables' onder kerstboom

Elektronicagigant Samsung verwacht dat er in de kerstperiode ongeveer 162.800 'wearables' zullen verkocht worden in Nederland. Dat besluit het Koreaanse bedrijf uit een onderzoek van het Centre for Retail Research, dat het zelf heeft laten uitvoeren.

"Markt geëxplodeerd"

Volgens dat onderzoek zou er in 2014 een omzet van 150,3 miljoen euro komen uit wearables in Nederland, een stijging van 111 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de kerstperiode alleen al wordt een omzet van 21,19 miljoen euro verwacht, 137 procent meer dan een jaar geleden.

 

"De markt voor wearables is in de afgelopen 12 tot 18 maanden geëxplodeerd, mede dankzij interessante en innovatieve producten. Nu de voordelen van draagbare technologie kenbaarder worden, zien we de verkopen binnen de sector groeien," aldus marketingmanager Gerben van Walt Meijer.

 

Het onderzoek verwacht dat de totale omzet voor Nederland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland voor dit jaar zal neerkomen op 1,16 miljard euro. In Nederland zou het aantal verkochte smartwatches bijvoorbeeld 564 procent groeien ten opzichte van 2013.

Tags: