Samsung wil tweedehands smartphones gaan verkopen | RetailDetail

Samsung wil tweedehands smartphones gaan verkopen

Samsung wil tweedehands smartphones gaan verkopen
http://www.shutterstock.com/pic-391849126/stock-photo-zrenjanin-serbia-march-15-2016-photo-detail-of-samsung-galaxy-s7-against-white-samsung-s7-is-new-generation-smartphone-from-samsung-the-samsung-s7-is-smart-phone-with-multi-touch-scre.html?src=09YrZsevKXc59IHslb3qow-1-2

Samsung is van plan om vanaf volgend jaar de markt op te gaan met tweedehands versies van de eigen smartphones. Het zal daarvoor gebruik maken van smartphones die worden ingezonden door klanten die elk jaar een upgrade krijgen naar het nieuwste model.

Opkomende markten

De verkoop van 'refurbished' toestellen kan interessant zijn in opkomende markten, zoals India, waar de prijzen voor een smartphone beduidend lager liggen. De tweedehands smartphones kunnen immers tegen een lagere prijs aangeboden worden.

 

Het kan ook helpen in de strijd tegen een aantal Chinese rivalen, die laaggeprijsde toestellen op de markt brengen en aan de haal gaan met een deel van het marktaandeel van Samsung. Volgens Deloitte zullen er dit jaar voor meer dan 17 miljard dollar (15 miljard euro) aan tweedehands toestellen verkocht worden wereldwijd.

 

Samsung moet daarbij wel uitkijken dat het de eigen verkopen niet kannibaliseert: zo is het mogelijk dat een deel consumenten er voor kiest om een tweedehands toestel te kopen in plaats van een duur nieuw model of een goedkoper mid-range toestel.

 

Met dit nieuwe plan treedt Samsung alvast in de voetsporen van eeuwige rivaal Apple, die al langer tweedehands toestellen verkoopt. Ook Apple probeert zo voet aan de grond te krijgen in opkomende markten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Albert Heijn Hoofddorp laat Coca-Cola aan huis leveren

29/06/2018

Coca-Cola experimenteert in de Albert Heijn van Hoofddorp met een bezorgscherm: klanten kunnen in de supermarkt grote verpakkingen frisdrank bestellen en gratis thuis laten leveren.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.