Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf | RetailDetail

Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf

Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf

De Duitse elektronicaketen Saturn opent in de loop van dit jaar drie shop-in-shops in warenhuizen van Bijenkorf. Onder de naam Saturn Connect zullen daar onder meer smartphones, tablets, computers en televisies worden verkocht.

Mogelijkheid tot uitbreiding, ook online

In eerste instantie gaat het om de warenhuizen in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam, maar als de formule succesvol is wordt de samenwerking uitgebreid naar de resterende vestigingen van de warenhuisketen. Saturn Connect krijgt ook online een vervolg als de proefwinkels een succes zijn.

 

Bij de overeenkomst tussen Saturn en Bijenkorf is ook een derde internationale retailer betrokken: Carphone Warehouse. Vorige maand werd bekend dat de Nederlandse dochter The Phone House de telecomafdelingen in de 45 vestigingen van Saturn en Media Markt in Nederland gaat verzorgen, en het is dan ook The Phone House dat het concept Saturn Connect heeft ontwikkeld - weliswaar in samenwerking met Saturn.

 

Bijenkorf is eigendom van het Britse warenhuisconcern Selfridges Group, terwijl Saturn via moederbedrijf Media-Saturn deel uitmaakt van de Duitse retailgigant Metro. Dit bedrijf is in Nederland ook eigenaar van de Makro-zelfbedieningsgroothandels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.