Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf

Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf

De Duitse elektronicaketen Saturn opent in de loop van dit jaar drie shop-in-shops in warenhuizen van Bijenkorf. Onder de naam Saturn Connect zullen daar onder meer smartphones, tablets, computers en televisies worden verkocht.

Mogelijkheid tot uitbreiding, ook online

In eerste instantie gaat het om de warenhuizen in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam, maar als de formule succesvol is wordt de samenwerking uitgebreid naar de resterende vestigingen van de warenhuisketen. Saturn Connect krijgt ook online een vervolg als de proefwinkels een succes zijn.

 

Bij de overeenkomst tussen Saturn en Bijenkorf is ook een derde internationale retailer betrokken: Carphone Warehouse. Vorige maand werd bekend dat de Nederlandse dochter The Phone House de telecomafdelingen in de 45 vestigingen van Saturn en Media Markt in Nederland gaat verzorgen, en het is dan ook The Phone House dat het concept Saturn Connect heeft ontwikkeld - weliswaar in samenwerking met Saturn.

 

Bijenkorf is eigendom van het Britse warenhuisconcern Selfridges Group, terwijl Saturn via moederbedrijf Media-Saturn deel uitmaakt van de Duitse retailgigant Metro. Dit bedrijf is in Nederland ook eigenaar van de Makro-zelfbedieningsgroothandels.

Tags: