Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf | RetailDetail

Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf

Saturn opent shop-in-shops bij Bijenkorf

De Duitse elektronicaketen Saturn opent in de loop van dit jaar drie shop-in-shops in warenhuizen van Bijenkorf. Onder de naam Saturn Connect zullen daar onder meer smartphones, tablets, computers en televisies worden verkocht.

Mogelijkheid tot uitbreiding, ook online

In eerste instantie gaat het om de warenhuizen in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam, maar als de formule succesvol is wordt de samenwerking uitgebreid naar de resterende vestigingen van de warenhuisketen. Saturn Connect krijgt ook online een vervolg als de proefwinkels een succes zijn.

 

Bij de overeenkomst tussen Saturn en Bijenkorf is ook een derde internationale retailer betrokken: Carphone Warehouse. Vorige maand werd bekend dat de Nederlandse dochter The Phone House de telecomafdelingen in de 45 vestigingen van Saturn en Media Markt in Nederland gaat verzorgen, en het is dan ook The Phone House dat het concept Saturn Connect heeft ontwikkeld - weliswaar in samenwerking met Saturn.

 

Bijenkorf is eigendom van het Britse warenhuisconcern Selfridges Group, terwijl Saturn via moederbedrijf Media-Saturn deel uitmaakt van de Duitse retailgigant Metro. Dit bedrijf is in Nederland ook eigenaar van de Makro-zelfbedieningsgroothandels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.