Saturn verdwijnt ook in Nederland | RetailDetail

Saturn verdwijnt ook in Nederland

Saturn verdwijnt ook in Nederland

Media Markt-Saturn Holding heeft besloten om ook in Nederland aan de slag te gaan met slechts één merk. Media Markt zal als enige blijven bestaan, terwijl Saturn volledig uit het straatbeeld zal verdwijnen.

"Altijd en overal"

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf besluit om af te stappen van de tweemerkenstrategie. Ook in België had de Metro-dochter winkels van Media Markt en Saturn, maar werdt enige tijd geleden besloten om elk Saturn-filiaal ofwel om te vormen naar Media Markt ofwel volledig te sluiten.

 

Het verdwijnen van Saturn past binnen de strategie om van Media Markt een "altijd en overal-merk" te maken, met meer winkels, een vernieuwde webshop en een mobiel en sociaal platform. "Binnen deze strategie is het merk Saturn te weinig onderscheidend en biedt een tweemerkenbeleid onvoldoende toegevoegde waarde voor klanten. De keuze voor het grootste en sterkste merk voor consumentenelektronica betekent meer focus, snelheid en slagkracht. De besparing die dit oplevert, wordt geïnvesteerd in klantgerichte vernieuwingen", stelt het bedrijf in een persbericht.

 

Nog dit jaar zullen de Saturn-winkels in Nederland omgevormd worden naar Media Markt. Het komende jaar zullen er ook vijf nieuwe grote winkels van Media Markt openen en drie middelgrote winkels, meer bepaald in de vestigingen van Bijenkorf in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.