Saturn verdwijnt ook in Nederland | RetailDetail

Saturn verdwijnt ook in Nederland

Saturn verdwijnt ook in Nederland

Media Markt-Saturn Holding heeft besloten om ook in Nederland aan de slag te gaan met slechts één merk. Media Markt zal als enige blijven bestaan, terwijl Saturn volledig uit het straatbeeld zal verdwijnen.

"Altijd en overal"

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf besluit om af te stappen van de tweemerkenstrategie. Ook in België had de Metro-dochter winkels van Media Markt en Saturn, maar werdt enige tijd geleden besloten om elk Saturn-filiaal ofwel om te vormen naar Media Markt ofwel volledig te sluiten.

 

Het verdwijnen van Saturn past binnen de strategie om van Media Markt een "altijd en overal-merk" te maken, met meer winkels, een vernieuwde webshop en een mobiel en sociaal platform. "Binnen deze strategie is het merk Saturn te weinig onderscheidend en biedt een tweemerkenbeleid onvoldoende toegevoegde waarde voor klanten. De keuze voor het grootste en sterkste merk voor consumentenelektronica betekent meer focus, snelheid en slagkracht. De besparing die dit oplevert, wordt geïnvesteerd in klantgerichte vernieuwingen", stelt het bedrijf in een persbericht.

 

Nog dit jaar zullen de Saturn-winkels in Nederland omgevormd worden naar Media Markt. Het komende jaar zullen er ook vijf nieuwe grote winkels van Media Markt openen en drie middelgrote winkels, meer bepaald in de vestigingen van Bijenkorf in Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.