Scheer & Foppen nog twee weken geopend

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

De 56 winkels van Scheer & Foppen blijven nog tot 1 juli geopend. Hetzelfde geldt voor de verschillende webwinkels die verbonden zijn aan het bedrijf, zoals Bobshop.nl, Scheerenfoppen.nl en Internetshop.nl.

Negen overnamekandidaten

“Dit betekent dat de levering van bestelde artikelen, ook via de webshops, tot in ieder geval dan is gegarandeerd. Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers, hun goederen niet terughalen vanwege de afkoelingsperiode van twee maanden die is ingelast. In die periode kunnen de curatoren uitzoeken aan wie wat toebehoort”, zeggen de curatoren volgens Twinkle.

 

Ondertussen hebben zich ook al negen overnamekandidaten gemeld bij de curatoren, die verwachten dat dat aantal de komende tijd nog verder zal oplopen. Ten laatste op het einde van deze maand willen ze een beslissing nemen over de toekomst van de elektronicaketen.

 

Ook voor het faillissement had de directie van Scheer & Foppen al gesprekken aangeknoopt met verschillende potentiële overnemers, maar er kwam nooit een sluitend akkoord uit de bus. Daarom werd begin deze week besloten om de boeken neer te leggen. Het familiebedrijf kampte dan ook al langer met dalende omzetten. Bij Scheer & Foppen werken momenteel nog 475 mensen.