Scheer & Foppen nog twee weken geopend | RetailDetail

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

Scheer & Foppen nog twee weken geopend

De 56 winkels van Scheer & Foppen blijven nog tot 1 juli geopend. Hetzelfde geldt voor de verschillende webwinkels die verbonden zijn aan het bedrijf, zoals Bobshop.nl, Scheerenfoppen.nl en Internetshop.nl.

Negen overnamekandidaten

“Dit betekent dat de levering van bestelde artikelen, ook via de webshops, tot in ieder geval dan is gegarandeerd. Op dit moment kunnen schuldeisers, zoals leveranciers, hun goederen niet terughalen vanwege de afkoelingsperiode van twee maanden die is ingelast. In die periode kunnen de curatoren uitzoeken aan wie wat toebehoort”, zeggen de curatoren volgens Twinkle.

 

Ondertussen hebben zich ook al negen overnamekandidaten gemeld bij de curatoren, die verwachten dat dat aantal de komende tijd nog verder zal oplopen. Ten laatste op het einde van deze maand willen ze een beslissing nemen over de toekomst van de elektronicaketen.

 

Ook voor het faillissement had de directie van Scheer & Foppen al gesprekken aangeknoopt met verschillende potentiële overnemers, maar er kwam nooit een sluitend akkoord uit de bus. Daarom werd begin deze week besloten om de boeken neer te leggen. Het familiebedrijf kampte dan ook al langer met dalende omzetten. Bij Scheer & Foppen werken momenteel nog 475 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.