Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot | RetailDetail

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot
Shutterstock

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

 

Te vaag

De robot werd nochtans in dienst genomen om klanten snel te helpen, maar dat liep niet altijd zo vlot. Klanten vonden de antwoorden te vaag of slaagden er zelfs niet in een antwoord te krijgen, wanneer de robot de vraag moeilijk kon verstaan vanwege het omgevingsgeluid. Omdat de robot ook niet voldoende kon bewegen, was hij ook niet in staat om klanten efficiënt te helpen wanneer die een product zochten.

 

Fabio, zoals de robot werd genoemd, kreeg dan maar een andere taak waarbij hij staaltjes moest uitdelen, maar zelfs dat bleek geen succes. Menselijke werknemers konden immers veel meer klanten overtuigen om een staaltje te gebruiken, dan Fabio.

 

Margiotta besloot dan ook om het project stop te zetten. “Jammer genoeg presteerde Fabio niet zoals we gehoopt hadden”, liet Margiotta verstaan. “Klanten leken hem zelfs met opzet te ontwijken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.