Smartphones stuwen resultaat Samsung op | RetailDetail

Smartphones stuwen resultaat Samsung op

Smartphones stuwen resultaat Samsung op

De sterke verkoop van de Galaxy S7-smartphone heeft de resultaten van Samsung een duw gegeven: de operationele winst van de Zuid-Koreaanse gigant zal in het tweede kwartaal 17,4% hoger uitkomen dan in dezelfde periode van 2015.

Beste resultaat in twee jaar

Tussen begin april en eind juni realiseerde Samsung volgens een eerste raming van het concern een operationele winst van 8,1 biljoen won (6,3 miljard euro). Dat is het beste resultaat sinds het eerste kwartaal van 2014, toen er een bonus van 8,5 biljoen won (omgerekend tegen de huidige koers 6,6 miljard euro) werd bijgeschreven.

 

Als de resultaten worden bevestigd, zijn ze ook beter dan verwacht. Dat is echter niet het geval voor de omzet, die volgens de eerste raming uitkwam op 50 biljoen won (38,8 miljard euro).

 

Vragen over duurzaamheid resultaten

Samsung profiteerde de voorbije maanden van de lancering van de Galaxy S7-smartphone. Het afgelopen kwartaal zouden er zo’n 15 miljoen stuks van verkocht zijn.

 

Analisten stellen zich echter de vraag hoe lang het Zuid-Koreaanse concern het huidige succes kan volhouden. De globale smartphonemarkt lijkt wat af te remmen, nu steeds meer consumenten de aankoop van een nieuw toestel uitstellen. Bovendien is er de toegenomen concurrentie: in het hogere segment met Apple (hoewel die de jongste maanden forse kritiek kreeg wegens te weinig innovatie) en aan de onderzijde van de markt met Chinese spelers als Huawei, Lenovo en Oppo.

 

Samsung maakt de definitieve resultaten over het tweede kwartaal eind deze maand bekend. De Koreaanse wetgeving verbiedt om met verwachtingsvorken (met een bovengrens en ondergrens) te werken, zoals in het Westen gebruikelijk is.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.