Taobao (Alibaba) verkoopt Nederlandse ruimtereizen | RetailDetail

Taobao (Alibaba) verkoopt Nederlandse ruimtereizen

Taobao (Alibaba) verkoopt Nederlandse ruimtereizen

Taobao, een dochteronderneming van marktplaats Alibaba, is begonnen met de verkoop van Nederlandse ruimtereizen. Het is de eerste keer dat een online marktplaats dergelijke reizen aanbiedt.

Chinese rijken

Dat schrijft The Wall Street Journal. Klanten kunnen voor honderdduizend euro een ticket kopen voor een vlucht van het Nederlandse ruimtevaartbedrijf Space Expedition Corporation. Eigenaar Michiel Mols hoopt dit najaar nog met testvluchten te beginnen.

 

Het bedrijf richt zich via Taobao op de opkomende rijke Chinese middenstand. Het ruimteschip biedt plaats aan slechts één passagier, die mee wordt genomen naar honderd kilomter hoogte. Het ruimtevaartbedrijf zegt al enkele reizen verkocht te hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.