Verkoop Apple blijft in dalende lijn | RetailDetail

Verkoop Apple blijft in dalende lijn

Verkoop Apple blijft in dalende lijn
Shutterstock

In het tweede kwartaal van zijn boekjaar is de verkoop van het aantal iPhones en het aantal iPads bij Apple opnieuw gedaald. Ondanks die cijfers wist het Amerikaanse technologiebedrijf zijn omzet- en winstcijfers toch op te krikken.

Verkoop Mac stijgt

Het aantal verkochte iPhones daalde in het tweede kwartaal met 1% naar 50,8 miljoen stuks, terwijl er maar liefst 13% minder iPads werden verkocht (met 8,9 miljoen stuks). De verkoop van de Mac-computers steeg dan weer met 4% naar 4,2 miljoen stuks.

 

De omzet van Apple steeg wel met 5% naar 52,9 miljard dollar (48,5 miljard euro). In Europa was er een groei van 10% en in Noord- en Zuid-Amerika groeide de omzet zelfs met 11% aan. In China, waar Apple flink wat concurrentie ondervindt van de goedkopere lokale merken en het effect van de sterke dollar, daalde de omzet dan weer met 14%.

 

Het volgende kwartaal is traditioneel het zwakste voor Apple, omdat het zijn nieuwe apparaten normaal gezien op het einde van het jaar lanceert en de verkoop vooral gericht is op de feestdagen. In september viert het de tiende verjaardag van de iPhone en wordt er waarschijnlijk een nieuw model gelanceerd, met een aantal nieuwe snufjes die de klanten opnieuw moeten overtuigen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).