Verkoop Apple blijft in dalende lijn

Verkoop Apple blijft in dalende lijn

In het tweede kwartaal van zijn boekjaar is de verkoop van het aantal iPhones en het aantal iPads bij Apple opnieuw gedaald. Ondanks die cijfers wist het Amerikaanse technologiebedrijf zijn omzet- en winstcijfers toch op te krikken.

Verkoop Mac stijgt

Het aantal verkochte iPhones daalde in het tweede kwartaal met 1% naar 50,8 miljoen stuks, terwijl er maar liefst 13% minder iPads werden verkocht (met 8,9 miljoen stuks). De verkoop van de Mac-computers steeg dan weer met 4% naar 4,2 miljoen stuks.

 

De omzet van Apple steeg wel met 5% naar 52,9 miljard dollar (48,5 miljard euro). In Europa was er een groei van 10% en in Noord- en Zuid-Amerika groeide de omzet zelfs met 11% aan. In China, waar Apple flink wat concurrentie ondervindt van de goedkopere lokale merken en het effect van de sterke dollar, daalde de omzet dan weer met 14%.

 

Het volgende kwartaal is traditioneel het zwakste voor Apple, omdat het zijn nieuwe apparaten normaal gezien op het einde van het jaar lanceert en de verkoop vooral gericht is op de feestdagen. In september viert het de tiende verjaardag van de iPhone en wordt er waarschijnlijk een nieuw model gelanceerd, met een aantal nieuwe snufjes die de klanten opnieuw moeten overtuigen.