Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs | RetailDetail

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs
Shutterstock.com

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.


Ook winkels in Spanje en Italië

De nieuwste Europese winkel van het smartphonemerk opende onder grote belangstelling op 22 mei in de rue Sébastopol in Parijs, vlakbij het winkelcentrum Les Halles. In de strakke, helder verlichte shop spelen smartphones de hoofdrol, naast accessoires (koptelefoons, speakers, een draadloze lader…). In een showroom op de benedenverdieping toont Xiaomi ook enkele producten die nog niet te koop zijn, zoals televisietoestellen, een elektrische tandenborstel en een elektrische step.
 

Xiaomi was al online actief op het continent en opende winkels in Madrid en Barcelona. Ook Italië staat op de planning. Met deze winkelopeningen test Xiaomi naar eigen zeggen het potentieel in verzadigde markten. “In Europese winkels zie ik veel middelmatige smartphones tegen hoge prijzen”, aldus Senior Vice President Wang Xiang, die er geen geheim van maakt dat een verovering van de VS de ultieme droom is. “Elke ochtend denk ik aan onze lancering op de Amerikaanse markt, maar 2018 wordt het jaar van Europa.” De Amerikaanse ambities zouden doorkruist kunnen worden door de vijandige houding van president Trump tegenover Chinese techbedrijven.  
 

Xiaomi is de vierde grootste smartphonefabrikant ter wereld en wordt ook wel eens het Chinese Apple genoemd, al zijn de producten een stuk goedkoper. Het bedrijf bereidt momenteel een beursgang voor.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.