Wecycle opent pop-up store | RetailDetail

Wecycle opent pop-up store

Wecycle opent pop-up store

Wecycle heeft in Utrecht een pop-up store geopend waar consumenten gratis hun afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen kunnen inleveren. De pop-upwinkel is er te vinden in winkelcentrum Hoog Catharijne.

Eenvoudiger inleveren e-waste

De pop-up store is het begin van een samenwerking tussen vastgoedbedrijf Corio en Wecycle. Die moet het eenvoudiger maken voor consumenten om e-waste binnen te brengen bij winkels in winkelcentra.


"Dagelijks passeren tienduizenden mensen de winkellocatie waarvan we er velen hopen te motiveren klein e-waste in te leveren. Daarnaast richt Wecycle voor de winkels in Hoog Catharijne een centrale en blijvende inleverlocatie in. Hier kunnen zij hun eigen afgedankte apparaten en lampen achterlaten, evenals het ingenomen e-waste van hun klanten", zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle.


Ook bij Corio zijn ze tevreden met de samenwerking. "Wij vinden het belangrijk mee te werken aan duurzame initiatieven, zoals deze pop-up store. Ook willen we duurzaam ondernemen voor onze retailers zo makkelijk mogelijk maken en bieden we daarom de winkels de mogelijkheid om op de centrale bevoorradingslocatie oude apparaten en lampen in te leveren", stelt Menno Overtoom, directeur Hoog Catharijne bij Corio.


De pop-up van Wecycle zal tot 28 februari geopend zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.