Wecycle opent pop-up store

Wecycle opent pop-up store

Wecycle heeft in Utrecht een pop-up store geopend waar consumenten gratis hun afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen kunnen inleveren. De pop-upwinkel is er te vinden in winkelcentrum Hoog Catharijne.

Eenvoudiger inleveren e-waste

De pop-up store is het begin van een samenwerking tussen vastgoedbedrijf Corio en Wecycle. Die moet het eenvoudiger maken voor consumenten om e-waste binnen te brengen bij winkels in winkelcentra.


"Dagelijks passeren tienduizenden mensen de winkellocatie waarvan we er velen hopen te motiveren klein e-waste in te leveren. Daarnaast richt Wecycle voor de winkels in Hoog Catharijne een centrale en blijvende inleverlocatie in. Hier kunnen zij hun eigen afgedankte apparaten en lampen achterlaten, evenals het ingenomen e-waste van hun klanten", zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle.


Ook bij Corio zijn ze tevreden met de samenwerking. "Wij vinden het belangrijk mee te werken aan duurzame initiatieven, zoals deze pop-up store. Ook willen we duurzaam ondernemen voor onze retailers zo makkelijk mogelijk maken en bieden we daarom de winkels de mogelijkheid om op de centrale bevoorradingslocatie oude apparaten en lampen in te leveren", stelt Menno Overtoom, directeur Hoog Catharijne bij Corio.


De pop-up van Wecycle zal tot 28 februari geopend zijn.

Tags: