'Weer reeks Free Record Shops dicht' | RetailDetail

'Weer reeks Free Record Shops dicht'

'Weer reeks Free Record Shops dicht'

Free Record Shop gaat op korte termijn weer een aantal filialen sluiten. De vestiging in Sneek heeft de deuren al gesloten en de voorraad wordt onder de andere filialen van de entertainmentketen verdeeld.

Eerste faillissement outlet-FRS

Free Record Shop zelf was niet bereikbaar voor commentaar, meldde Entertainment Business, dat het nieuws uitbracht. Door de sluiting van de winkel in Sneek telt Free Record Shop nog 39 vestigingen. Het is het eerste filiaal dat de deuren sluit sinds de formule vorige maand besloot verder te gaan als outletketen.

 

Daarmee is er dus nog altijd geen rust rond de formule die ooit werd opgericht door Hans Breukhoven en die op dit moment nog steeds eigendom is van investeringsmaatschappij ProCures. Sinds de onderneming twee jaar geleden in financiële problemen kwam, is het aantal filialen dramatisch gedaald: met 39 vestigingen is nog nauwelijks sprake van landelijke dekking voor de ooit zo succesvolle keten.

 

Ook voor de sluiting van de webwinkel heeft de directie van de onderneming na maanden nog altijd geen oplossing gevonden. 'Wegens omstandigheden kunnen via de website op dit moment geen producten worden besteld', staat nog altijd te lezen op de site van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.