'Weer reeks Free Record Shops dicht' | RetailDetail

'Weer reeks Free Record Shops dicht'

'Weer reeks Free Record Shops dicht'

Free Record Shop gaat op korte termijn weer een aantal filialen sluiten. De vestiging in Sneek heeft de deuren al gesloten en de voorraad wordt onder de andere filialen van de entertainmentketen verdeeld.

Eerste faillissement outlet-FRS

Free Record Shop zelf was niet bereikbaar voor commentaar, meldde Entertainment Business, dat het nieuws uitbracht. Door de sluiting van de winkel in Sneek telt Free Record Shop nog 39 vestigingen. Het is het eerste filiaal dat de deuren sluit sinds de formule vorige maand besloot verder te gaan als outletketen.

 

Daarmee is er dus nog altijd geen rust rond de formule die ooit werd opgericht door Hans Breukhoven en die op dit moment nog steeds eigendom is van investeringsmaatschappij ProCures. Sinds de onderneming twee jaar geleden in financiële problemen kwam, is het aantal filialen dramatisch gedaald: met 39 vestigingen is nog nauwelijks sprake van landelijke dekking voor de ooit zo succesvolle keten.

 

Ook voor de sluiting van de webwinkel heeft de directie van de onderneming na maanden nog altijd geen oplossing gevonden. 'Wegens omstandigheden kunnen via de website op dit moment geen producten worden besteld', staat nog altijd te lezen op de site van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.