Comme des Garçons lanceert nieuw merk online]

Comme des Garçons lanceert nieuw merk online

Comme des Garçons lanceert nieuw merk online
Shutterstock

Het gaat Comme des Garçons duidelijk voor de wind: niet alleen dikte het modelabel van Rei Kawakubo zijn winst vorig jaar aan met 30 procent, ook een nieuw merk zit in de pijplijn. Dat lanceert CdG in juli online, later ook in zes nieuwe winkels wereldwijd.

 

Lancering online

Over de nieuwe lijn waarmee Comme des Garçons in juli voor de dag zal komen, is vandaag nog niet zoveel bekend. Wel staat vast dat het merk, het achttiende alweer binnen het portfolio van CdG, internet-gebaseerd zal zijn: de verkoop ervan start via de webshop die Rei Kawakubo, creative director bij CdG, op dit moment aan het ontwerpen is. In een latere fase zal de collectie ook te verkrijgen zijn in zes nieuwe bakstenen winkels wereldwijd.

 

De lancering loopt gelijk met de heropening van de eerste Chinese winkel van Dover Street Market, de multimerkenwinkel die Kawakubo samen met echtgenoot Adrian Joffe in Londen opende, maar die inmiddels vestigingen heeft in New York City, Tokyo en Singapore. Beide bedrijven van het echtpaar doen het goed: Dover Street Market, dat behalve CdG ook kleding verkoopt van Ann Demeulemeester, Balenciaga, Céline en Gucci, verkocht vorig jaar 35 procent meer kleding. Ook CdG zag zijn omzet stijgen met 30 procent tot 300 miljoen dollar (243 miljoen euro).

 

Hoewel momenteel weinig details bekend zijn over het nieuw te lanceren merk, valt te verwachten dat de onlineverkoop ervan een blitz-start zal krijgen: Kawakubo, die al jaren op heel wat fans kan rekenen, zag haar populariteit nog toenemen na het eerbetoon dat ze ontving op de laatste editie van het prestigieuze Met Gala.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.