Franse modeketen NafNaf in Chinese handen

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen
Foto: Martin Good / Shutterstock.com

Naf Naf, de Franse modeketen uit de Vivarte-groep, krijgt een nieuwe eigenaar. Een Chinees consortium onder leiding van modegroep La Chapelle legt 52 miljoen euro op tafel.

 

474 verkooppunten

Iets meer dan 10 jaar is Naf Naf ‑ het Franse merk met als slogan ‘le grand méchant look’ ‑ in handen geweest van Vivarte. Het was Georges Plassat, de latere CEO van Carrefour, die het modemerk kocht in 2007. Naf Naf werd opgericht in 1973 door de Parijse broers Patrick en Gérard Pariente. Vivarte betaalde er destijds 200 miljoen euro voor.

 

Nu is Naf Naf verkocht aan een investeringscollectief onder leiding van La Chapelle, China’s nummer één qua dameskleding in het goedkopere marktsegment. Voor La Chapelle ‑ dat in China 9.448 winkels runt, 37.544 medewerkers telt en een omzet genereert van omgerekend 1,2 miljard euro ‑  is het de eerste buitenlandse investering. De Chinezen betalen 52 miljoen euro voor Naf Naf.

 

Volgens Vivarte zou La Chapelle de komende vijf jaar 500 Naf Naf-winkels openen in China en nog een dertigtal in Europa. Voor Naf Naf, dat vandaag 474 verkooppunten telt, werken 1.200 mensen.

 

Deel van grote reorganisatie

Met de verkoop van Naf Naf zet de Franse retailgroep Vivarte zijn grote reorganisatie voort. Vivarte zit nog altijd op een schuldenberg van zo’n 600 miljoen euro en verkocht eerder al schoenenketens André en Pataugas en dameskledingmerk Kookaï. Ook Besson (schoenen) en Chevignon (herenmode) staan nog in de etalage.

 

CEO Patrick Puy wil met Vivarte voortaan focussen op vijf kernmerken: La Halle, Minelli, San Marina, Cosmoparis en Caroll. De opbrengst van de verkoop zal Vivarte in zijn belangrijkste filiaal, La Halle, pompen. Die retailer is goed voor een omzet van één miljard euro (op een groepstotaal van 1,8 miljard euro) maar heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van H&M en Primark, om van het internet nog te zwijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.