Garcia Jeans geeft plankgas in Spanje | RetailDetail

Garcia Jeans geeft plankgas in Spanje

Garcia Jeans geeft plankgas in Spanje
Foto: CL-Medien / Shutterstock.com

Het Nederlandse jeansmerk Garcia Jeans breidt uit in Spanje. In juli opent de eerste Spaanse franchisewinkel van het merk in Bilbao, terwijl het recent ook twee nieuwe eigen vestigingen opende. 

 

Vijf miljoen euro in 2020

Tegen 2020 wil Garcia Jeans een omzet van vijf miljoen euro bereiken op de Spaanse markt. Het zou dan het vijfde grootste land worden voor de Nederlandse modeketen, die in handen is van JOG Group en over heel Europa actief is. De zusterformule van Jeans Centre is sinds 2016 actief in Spanje en heeft er vooral succes met zijn volwassenencollecties. 


“De groei komt vooral van de lijnen voor volwassenen, aangezien de markt voor kinderen over het algemeen sterk onder druk staat, vooral door de prijzendruk van verticaal geïntegreerde ketens”, zegt Martin Mancusi, die samen met Hans Koelma aan het hoofd staat van de Spaanse activiteiten, aan vakblad Modaes.es.

 

Eigen winkels naast franchise

Vandaag heeft Garcia Jeans verschillende winkels in eigen beheer op het Iberische schiereiland en zo’n 300 verkooppunten in multimerkenwinkels in Spanje, maar daar moet nu nog een groeiversnelling in komen door er ook met franchisenemers te gaan werken.


De voorbije maanden kwamen er al nieuwe eigen vestigingen bij in outletcenters buiten Bilbao en Madrid in Spanje, en in Almancil en Lissabon in Portugal, maar dat weerhoudt het denimmerk er niet van om in juli nog een franchisewinkel in Bilbao te openen. In Portugal staan er ook al franchisewinkels in Porto, Aveiro en Tavira op de planning. Tussen maart en juli zullen er in totaal vijf nieuwe franchisevestigingen de deuren openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.