Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling | RetailDetail

Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling

Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling
Foto: Primark

Het was aanschuiven om op de openingsdag binnen te geraken in de nieuwe Primark-winkel op de Meir in Antwerpen. De nieuwe winkel is dan ook de grootste vestiging in België en beslaat 5.900 m² in twee verdiepingen.

 

Meer dan 1.800 bezoekers voor de deur

De nieuwe Primark was 'the place to be' op maandag 30 april: lange rijen geïnteresseerden stonden aan te schuiven voor de officiële opening om 10u. De winkel in een bankgebouw uit 1909 moet het nieuwe paradepaardje worden van de discountmodeketen. 

 

Tot 3.000 mensen kunnen er gelijktijdig winkelen, een aantal dat op de openingsdag zorgvuldig bewaakt werd door de security aan de deur, die wachtende kooplustigen de hele dag lang met mondjesmaat binnenliet. “Om twintig na tien stond de teller al op 1.800 mensen in de winkel”, vertelt personeelsverantwoordelijke Anne-Marie de Block trots.

 

Om al die mensen te bedienen zijn er 80 kleedkamers en 67 kassa's, terwijl de winkel bemand wordt door een team van liefst 550 medewerkers. De Block: "Voor de zoektocht naar werknemers voor deze nieuwe winkel hebben we nauw en bijzonder goed samengewerkt met een aantal lokale organisaties, waaronder VDAB en de stad Antwerpen.”

 

Shop-in-shopgevoel voor meer beleving

Shoppers verwachten meer beleving, zegt de directie, en daar is in dit winkelconcept duidelijk rekening mee gehouden. De jeansafdelingen komen over als aparte shop-in-shops, er is met led-schermen en opvallend veel spiegels gewerkt, terwijl een diamantmotief in de vloer een lokale knipoog toevoegt. “Mensen willen ‘experience’, de 4 P’s zijn echt niet meer genoeg”, legt De Block uit.

 

In de historische ‘ridderkamer’ op de eerste verdieping vinden klanten een volledig Harry Potter-universum, met merchandising en kleding in het thema van de fantasyreeks. Al kan de ruimte op termijn ook nog gaan dienen voor andere thema- of capsulecollecties, zoals de 'limited editions' die Primark regelmatig lanceert, hint ook Benelux-topman Gerry Butler.

 

Overal in de winkel is wifi voorzien en voor het eerst zijn er expliciet klantentoiletten. Het is overigens ook de eerste Primark waar – behalve de etalage – ramen in zijn: shoppers genieten op de eerste verdieping dankzij grote ramenpartijen van zicht op de Meir en van natuurlijk daglicht.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.