Winst Zalando totaal weggeveegd | RetailDetail

Winst Zalando totaal weggeveegd

Winst Zalando totaal weggeveegd
© Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

 

Meer en betere klanten

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 1,196 miljard euro, volgens topman Rubin Ritter omdat zijn bedrijf "daarop heeft gefocust in het eerste kwartaal, ondanks een uitdagende modemarkt." De signalen zijn inderdaad positief: in het eerste kwartaal steeg het aantal actieve klanten met 17% naar 23,9 miljoen, en zij plaatsten dan nog eens gemiddeld 12% meer bestellingen dan begin vorig jaar.

 

De CEO is vooral trots op de succesvolle lancering van de categorie schoonheidsproducten op de Duitse webshop: "Schoonheid is onze eerste nieuwe categorie in vier jaar en de start was veelbelovend. We willen ons assortiment uitbreiden en een one-stop-shop worden voor mode én lifestyle", aldus Ritter.

 

Door de grote investeringen blijft Zalando wel geloven dat de doelstellingen voor het hele jaar haalbaar blijven, te weten een omzetstijging van 20 tot 25% en een winst (EBIT) tussen 220 miljoen en 270 miljoen euro. "Een trage start van het lente/zomerseizoen heeft de sector onder druk gezet, maar wij hebben de groeidoelen stevig in het vizier", klinkt het bij topman Ritter.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.