‘Belgische’ Auchan Roncq grootste van Noord-Frankrijk | RetailDetail

‘Belgische’ Auchan Roncq grootste van Noord-Frankrijk

‘Belgische’ Auchan Roncq grootste van Noord-Frankrijk
Shutterstock

De hypermarkt van Auchan in Roncq is de grootste vestiging van de supermarktketen in het noorden van Frankrijk op basis van omzet, en bovendien de derde grootste in heel het land. Dat is voor een groot stuk te danken aan zijn Belgische klanten.

Verlieslatend

De hypermarkt van Auchan in Roncq haalt dan ook een omzet van 233 miljoen euro en is daarmee nu groter dan de Auchan Englos, die zich in dezelfde regio bevindt. In heel Frankrijk zijn enkel de vestigingen in Vélizy en Aubagne groter dan die van Roncq.

 

Dat Auchan Roncq nu de grootste is in het noorden van Frankrijk heeft het te danken aan het aantal Belgische klanten dat er over de vloer komt. Na de aanslagen in Frankrijk en later ook in België bleven heel wat van hen weg, maar stilaan vinden ze hun weg weer tot over de grens. Auchan Roncq zet dan ook sterk op in met reclame over de landsgrenzen, een Nederlandstalige website en zelfs medewerkers die het Nederlands machtig zijn.

 

Hoewel Roncq één van de grootste supermarkten van de keten is, maakt hij wel nog steeds verlies: ondertussen al voor het vijfde jaar op rij, goed voor een bedrag van maar liefst 32 miljoen euro. In 2016 was dat verlies wel een stuk kleiner dan de voorbije jaren.

 

Ten opzichte van 2015 daalde de omzet bij Auchan Roncq in 2016 wel met 0,2%, maar dat is een stuk minder dan bij andere hypermarkten van de keten. Bij Auchan Englos was er zelfs sprake van een terugval van meer dan 10%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.