“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage” | RetailDetail

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”
Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat

Om de goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse concurrentiewaakhond voor de fusie zijn Ahold en Delhaize bereid 83 supermarkten van de hand te doen. Winkelketen Martin's zou volgens die plannen zo goed als helemaal verdwijnen.

Nu nog ruim 2.000 winkels

Vakblad Food World heeft nu een lijst van 83 winkels gepubliceerd die Ahold en Delhaize zouden willen afstoten om de goedkeuring van toezichthouder FTC te krijgen. In die lijst een twintigtal winkels van Martin’s, drie Stop & Shops en negen vestigingen van Giant/Landover. Uit de stal van Delhaize worden winkels van Food Lion en Hannaford afgestoten. Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat, aldus nog het vakblad.

 

Als de fusie groen licht krijgt, telt de nieuwe combinatie 2.077 vestigingen in de Verenigde Staten, met twee derde van de groepsomzet veruit de belangrijkste markt van de nieuwe combinatie.

 

Analisten vinden dat het aantal goed meevalt en zeker geen obstakel mag vormen voor de geplande fusie. Ahold-Delhaize wil het cijfer vooralsnog bevestigen noch ontkennen. Maar misschien licht Delhaize-topman Frans Muller eind april op het RetailDetail Congress wel een tipje van de sluier…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.