“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”

“Ahold-Delhaize zet in VS 83 supermarkten in de etalage”

Om de goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse concurrentiewaakhond voor de fusie zijn Ahold en Delhaize bereid 83 supermarkten van de hand te doen. Winkelketen Martin's zou volgens die plannen zo goed als helemaal verdwijnen.

Nu nog ruim 2.000 winkels

Vakblad Food World heeft nu een lijst van 83 winkels gepubliceerd die Ahold en Delhaize zouden willen afstoten om de goedkeuring van toezichthouder FTC te krijgen. In die lijst een twintigtal winkels van Martin’s, drie Stop & Shops en negen vestigingen van Giant/Landover. Uit de stal van Delhaize worden winkels van Food Lion en Hannaford afgestoten. Mogelijk verdwijnt Ahold-keten Martin’s helemaal, zeker in regio’s waar Food Lion van Delhaize sterk staat, aldus nog het vakblad.

 

Als de fusie groen licht krijgt, telt de nieuwe combinatie 2.077 vestigingen in de Verenigde Staten, met twee derde van de groepsomzet veruit de belangrijkste markt van de nieuwe combinatie.

 

Analisten vinden dat het aantal goed meevalt en zeker geen obstakel mag vormen voor de geplande fusie. Ahold-Delhaize wil het cijfer vooralsnog bevestigen noch ontkennen. Maar misschien licht Delhaize-topman Frans Muller eind april op het RetailDetail Congress wel een tipje van de sluier…