“Ruimte voor nog 63 Lidl-winkels”

“Ruimte voor nog 63 Lidl-winkels”

Een onderzoeksrapport van EFMI Business School en Roland Berger Strategy Consultants zegt dat Lidl zijn winkelbestand in Nederland tegen 2020 nog kan uitbreiden met 63 extra filialen. Eind vorig jaar had de keten 363 winkels in Nederland.

Groeiend marktaandeel

Het onderzoek ziet ook een stijging van het marktaandeel zitten, van 8,6 procent naar 10,7 tot 12,4 procent. Vooral als Lidl A-merken opneemt in het assortiment en de versafdeling verbetert, zou het marktaandeel moeten stijgen. "Als Lidl erin slaagt om deze transitie te maken, ligt er nog flinke autonome groei in het verschiet", zegt directeur Marcel van Aalst van EFMI Business School aan het Financieele Dagblad.

 

Ook zien de onderzoekers Lidl niet langer als een discountketen. Daarvoor is het aanbod te uitgebreid en de keten heeft ook al "veel mooie en ruim opgezette winkels". Albert Heijn zou volgens de onderzoekers het meest getroffen worden door de mogelijke opmars van Lidl in Nederland, vooral omdat deze momenteel zo'n groot deel van de markt inneemt.

Tags: