100 nieuwe Jumbo’s in 2014 | RetailDetail

100 nieuwe Jumbo’s in 2014

100 nieuwe Jumbo’s in 2014

Supermarktketen Jumbo wil in 2014 maar liefst honderd nieuwe winkels openen in Nederland. In januari zullen alvast twee omgebouwde C1000-winkels hun deuren openen en komt er ook een volledig nieuwe Jumbo in Breda, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg voor Jumbo in 2014.

Verhoogd tempo

"Dankzij de succesvolle integratie met C1000 hebben we in 2013 veel mensen kennis kunnen laten maken met onze formule", aldus directeur Colette Cloosterman-van Eerd. "In 2014 zetten we deze koers voort en voeren we het tempo zelfs nog hoger op door de opening van ongeveer honderd nieuwe winkels."

 

Om de integratie van voormalige C1000-werknemers vlot te laten verlopen, krijgen ze allemaal een extra opleiding, die ze zal leren om hun weg te vinden in het winkelconcept van Jumbo. Alle nieuwe winkels van Jumbo zullen trouwens voorzien worden van een versplein, met een groot aanbood aan verse producten.

 

Jumbo kocht in 2011 alle aandelen van C1000 en nam de supermarktketen begin 2012 definitief over. Enkele maanden later besliste Jumbo om C1000 volledig te integreren in Jumbo en werd de verkoop van 136 winkels aan Ahold en Coop bekendgemaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.