140 banen verdwijnen bij FrieslandCampina

140 banen verdwijnen bij FrieslandCampina

Zuivelproducent FrieslandCampina gaat 140 banen schrappen. Door die reorganisatie zullen er banen verdwijnen bij FrieslandCampina in Rijkevoort, Den Bosch en Limmen. Het gaat zowel over tijdelijke als vaste contracten.

30 miljoen euro investeringen

Zeventig banen verdwijnen, omdat de kaasproductie in Rijkevoort in het derde kwartaal van 2017 wordt verplaatst naar Bedum, Gerkesklosster en Workum. Daarnaast zullen er nog eens veertig banen sneuvelen wanneer de boterproductie van Den Bosch naar Noordwijk wordt verplaatst. Die verhuis staat voor begin volgend jaar gepland.


De overige dertig werknemers die hun baan verliezen, zijn te vinden in Limmen. Die kleine vestiging sluit, omdat de productie van biologische zuivel volledig in Maasdam zal plaatsvinden vanaf midden 2016.


FrieslandCampina gaat ook dertig miljoen euro investeren in het uitbreiden van enkele andere productielocaties. Dat zal echter geen nieuwe banen opleveren. Het bedrijf maakte dat nieuws dinsdag bekend aan vakbonden en werknemers. Voor vaste werknemers die hun baan verliezen zal er een sociaal plan van toepassing zijn.

Tags: