Bio-Planet geopend in Machelen | RetailDetail

25e Bio-Planet geopend in Machelen

25e Bio-Planet geopend in Machelen
Shutterstock

Biosupermarktketen Bio-Planet heeft vandaag zijn 25e vestiging geopend in Machelen. Ook in deze winkel schenkt de zusterketen van Colruyt heel wat aandacht aan duurzaamheid.

14 nieuwe jobs

De winkel aan de Haachtsesteenweg heeft een oppervlakte van 730 m² en biedt ongeveer 6.000 producten aan. De opening van de winkel zorgt voor 14 nieuwe jobs.

 

Net als bij de andere winkels van Bio-Planet werd ook in Machelen weer gewerkt met duurzame technieken: zo is het gebouw goed geïsoleerd, luchtdicht en energiezuinig. De milieuvriendelijke koelinstallatie op propaan gaat langer mee en stoot minder broeikasgassen uit dan traditionele koelinstallaties. De groengevels zuiveren dan weer de lucht en zorgen voor meer biodiversiteit: met 100 m² zijn het bovendien de grootste groengevels bij Bio-Planet. Op de parking zijn dan weer laadpunten te vinden voor elektrische auto’s en elektrische fietsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.