70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven | RetailDetail

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven
Shutterstock

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Meer expertise

Door de fusie met SABMiller had AB InBev plots een aankoopdienst in Leuven en in het Zwitserse kanton Zug. Het werd dus al snel duidelijk dat één van de twee diensten zou moeten verdwijnen en de directie heeft nu dus besloten om alles naar Zwitserland te verhuizen. “Daar was meer expertise ter zake aanwezig”, zegt AB InBev-woordvoerder Peter Dercon aan De Tijd. AB InBev steekt daarnaast niet onder stoelen of banken dat het voordelige belastingstelsel in Zwitserland een bepalende factor was voor de verhuis.

 

Door de beslissing verdwijnen er in Leuven zeventig jobs, al zullen er geen of amper naakte ontslagen vallen. “Heel wat mensen waren al verhuisd of hebben het bedrijf verlaten in de afgelopen maanden”, zegt Dercon. “De overblijvende 35 mensen verhuizen mee of kunnen elders aan de slag bij AB InBev. De meeste van hen zijn expats.”

 

De verhuis van de aankoopdienst heeft geen verdere gevolgen voor het hoofdkantoor in Leuven, waar in totaal 585 mensen aan de slag zijn. “Onze globale juridische dienst en onze interne controle blijft in Leuven. Ook het Europese hoofdkwartier blijft in België.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.