90% Belgen vindt gezonde voeding belangrijk | RetailDetail

90% Belgen vindt gezonde voeding belangrijk

90% Belgen vindt gezonde voeding belangrijk
http://www.shutterstock.com/nl/pic-226567432/stock-photo-couple-having-lunch-at-rustic-gourmet-restaurant.html?src=OUJftV_FDJElRwRKj_jN9A-1-2

Negen op de tien Belgen vinden gezonde voeding belangrijk, maar bijna de helft weet niet wat gezonde voeding is en wat niet. Dat blijkt uit het onderzoek Food in Mind, dat naar de eetgewoonten van de Belg buitenshuis peilde.

Snacks en afhaalsystemen

Omdat ze niet goed weten wat gezond is, vinden heel wat Belgen het bovendien moeilijk om gezond te eten. Vier op de tien ondervraagden pleiten wel voor meer gezonde opties op de dessertkaart en drie op de tien zeggen liever kleinere porties te krijgen. Uit het onderzoek blijkt ook dat jongeren tussen 18 en 34 meer fan zijn van snacks dan de oudere leeftijdsgroepen. Ze vinden het bovendien belangrijk dat ze op elk moment van de dag eten kunnen kopen. Daarom willen ze restaurants die 24 uur per dag geopend zijn en afhaalsystemen hebben.

 

De consument wil daarnaast ook meer vrijheid op vlak van zijn keuzes: 46% wil zelf de grootte van de portie kunnen kiezen en 48% vindt het jammer een gerecht niet te kunnen bestellen vanwege één ingrediënt dat niet gesmaakt wordt. Het aandeel dat zelf zijn gerechten wil samenstellen loopt bij vrouwen zelfs op tot 70%.

 

Digitalisering belangrijk

De herkomst van de voeding is vooral belangrijk bij Franstaligen: 72% van hen hecht daar belang aan, terwijl dat bij Nederlandstaligen slechts 59% is. Drie op de vier ondervraagden spreken hun voorkeur uit voor Belgische producten en ook de Belgische keuken is nog steeds dominant, al maken buitenlandse keukens wel een opmars.

 

Bijna de helft van de Belgen zegt gerechten graag te delen en een derde wil zelfs verschillende gerechten op tafel, zodat er meer geproefd kan worden. Tot slot vindt 40% de digitalisering van de voedingswereld belangrijk en 20% maakt al gebruik van een voedingsapp. Vooral jongeren stellen daar hoge eisen: een derde van hen wil in een restaurant met een touchscreen zijn maaltijd kunnen samenstellen en 32% vindt wifi op restaurant een noodzaak. Het zijn echter wel de 55-plussers die sneller een chef zullen aanspreken als er iets fout loopt.

 

Voor zijn onderzoek bevroeg Food in Mind duizend Belgische consumenten naar hun voedingsgewoontes buitenshuis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.