Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag | RetailDetail

Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag

Aandeel HelloFresh houdt stand op eerste dag
Shutterstock

Het aandeel van maaltijdboxverkoper HelloFresh heeft op zijn eerste dag op de beurs van Frankfurt stand weten te houden. De huidige prijs schommelt rond 10,50 euro.

300 miljoen euro

De openingskoers van HelloFresh werd vanochtend vastgesteld op 10,25 euro en even was er een piek naar 10,60 euro, maar al snel viel de prijs licht terug naar een koers die schommelt rond 10,50 euro. De beursgang leverde HelloFresh alvast ongeveer 300 miljoen euro op: daarmee kan gesproken worden van een geslaagde beursgang. Na het fiasco van concurrent Blue Apron op de Amerikaanse beurs eerder dit jaar, was bij sommige analisten twijfel opgedoken rond de beursgang.

 

HelloFresh kan het opgehaalde geld alvast goed gebruiken om verder te blijven groeien: vorig jaar haalde het bedrijf wel een omzet van net geen 600 miljoen euro, maar leed het ook meer dan 90 miljoen euro verlies. Het bedrijf met wereldwijd 1,3 miljoen gebruikers wil tegen het einde van volgend jaar tenminste break-even draaien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.