Aandeelhouders keuren fusie AB InBev en SABMiller massaal goed

Aandeelhouders keuren fusie AB InBev en SABMiller massaal goed

Aandeelhouders keuren fusie AB InBev en SABMiller massaal goed

Zowel de aandeelhouders van AB InBev als die van SABMiller hebben vandaag in groten getale de fusie tussen de twee drankenproducenten goedgekeurd. Bij beide bedrijven ging meer dan 95% van de aandeelhouders akkoord.

Naam blijft ongewijzigd

Bij AB InBev werden alle voorstellen rond de overname met meer dan 99% van de stemmen goedgekeurd. Ook bij SABMiller ging meer dan 97% akkoord met de fusie. Beide partijen hopen nu de fusie door te voeren op 10 oktober.

 

AB InBev zal voor de overname liefst 91,5 miljard euro neertellen. CEO Carlos Brito heeft wel al laten verstaan dat ditmaal de naam van het bedrijf ongewijzigd zal blijven. Het logo wordt wel licht aangepast, want de adelaar in het logo zal sneuvelen.

 

Nu de aandeelhouders akkoord zijn, staat niets de overname nog in de weg. Eerder kreeg AB InBev al groen licht van de verschillende concurrentiewaakhonden, al moesten daarvoor wel een aantal merken van de hand gedaan worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.