Aantal drakenhandels voorbije tien jaar met 6 procent gedaald | RetailDetail

Aantal drankenhandels voorbije tien jaar met 6% gedaald

Aantal drankenhandels voorbije tien jaar met 6% gedaald
FEBED

Het aantal drankenhandelaars in België is de voorbije tien jaar met 6% gedaald, blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie FEBED. Het aantal drankenhandels met personeel is daarentegen wel gestegen.

Duidelijke evolutie

De daling van het aantal drankenhandels is dan ook enkel te wijten aan een lager aantal handelaars zonder personeel (-18%). In diezelfde periode is het aantal drankenhandels met personeel wel gestegen van 432 in 2007 naar 517 in 2017. “De evolutie is met andere woorden zeer duidelijk”, zegt Gilles Vandorpe, directeur van FEBED: “Om een rol te kunnen blijven spelen op een markt die sterk onderhevig is aan concurrentie moet je als drankenhandelaar groeien om te kunnen professionaliseren.”

 

De sector van drankenhandelaars is momenteel goed voor een omzet van 2,2 miljard euro en een tewerkstelling van 2.660 voltijds equivalenten. Daarnaast investeerden drankenhandelaars het voorbije jaar 45 miljoen euro in de horeca en zijn ze volgens FEBED bijzonder belangrijk in de distributie van de Belgische biercultuur. Om dat belang te onderstrepen is het vandaag de Dag van den Drankenhandelaar en worden er het hele weekend door verschillende activiteiten georganiseerd bij drankenhandelaars in heel België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.